aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Φρένο 195 μέρες μετά!

ΑΠΟΕΛ: Φρένο 195 μέρες μετά!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ κυριάρχησε, είχε τον απόλυτο έλεγχο, κυνήγησε τη νίκη, αλλά του έλειψε το γκολ, μάλλον και η επιπλέον ενέργεια για να διασπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Ρήγματα δημιούργησε, συνεργασίες βγήκαν, καλή κυκλοφορία και ένταση στις μονομαχίες υπήρχε, αλλά όχι και ξεκάθαρες ευκαιρίες, ικανές να μετακινήσουν το «τοίχος» που στήθηκε μπροστά από τον Τόνιο Ραμίρεζ. Βγήκαν περίπου τρεις δεκάδες γεμίσματα από τις πτέρυγες, καταγράφηκαν ένα σωρό πάσες, αλλά από ζουμί στο αντίπαλο τέρμα, τίποτα.

Με αυτά και με αυτά, η ΑΕΚ υποχρέωσε τον ΑΠΟΕΛ στο πρώτο στραβοπάτημα κατά το τρέχον πρωτάθλημα και παραλλήλως, έγραψε τον επίλογο σε ένα ομολογουμένως αξιοσημείωτο σερί διάρκειας 195 ημερών! Συγκεκριμένα, οι γαλαζοκίτρινοι σκόραραν εδώ και μισό χρόνο ακατάπαυστα σε κάθε αναμέτρηση του πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από αυτή της περσινής αγωνιστικής περιόδου απέναντι στον Απόλλωνα (3-0). Είχε διεξαχθεί στις 4 Μαΐου 2019 και εντασσόταν στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής.

Η τελευταία φορά που οι μόνιμοι πρωταθλητές των τελευταίων επτά σεζόν δεν ανίχνευσαν το δρόμο προς τα δίχτυα ήταν στις 21 Απριλίου, όταν γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (0-1). Έκτοτε στο πρωτάθλημα, κατέγραψαν επτά διαδοχικές νίκες, όμως οι Λαρνακείς ήταν εκ νέου αυτοί που έθεσαν ένα τέλος προχθές (και) στη συνεχόμενη παραβίαση της αντίπαλης εστίας από τους πρωτευουσιάνους.

Διαβάστε επίσης: Έχουν στο σπίτι τους, κρυμμένα τα τρόπαια του ΑΠΟΕΛ!

Από τις αρχές του περασμένου Μαΐου, οι γαλαζοκίτρινοι είχαν σκοράρει 20 φορές. Δηλαδή, μέσος όρος τριών σχεδόν τερμάτων ανά ματς. Είχαν δεχθεί τρία γκολ κατά τους τελευταίους έξι μήνες στο πρωτάθλημα, ένα από την Ομόνοια (11/05/2019) και δύο από το Παραλίμνι (23/09/2019). Δείγμα προφανώς της κυριαρχίας και της δυναμικής τους.

Το θέμα, ασφαλώς, είναι πως ο ΑΠΟΕΛ «πέταξε» δύο βαθμούς προχθές βράδυ που θα έπρεπε να είχε κατακτήσει με βάση το τι έδωσε στον αγωνιστικό χώρο. Είχε τον πλήρη έλεγχο, το παιχνίδι έδινε την αίσθηση πως αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε προβάδισμα στο σκορ, αλλά όσο δεν ερχόταν το πολυπόθητο γκολ, το άγχος και η πίεση ενήργησε ανασταλτικά. Το πάλεψε όσο μπορούσε ο Γερμανός κόουτς με τις αλλαγές, αλλά μάταια.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Λήφθηκε η απόφαση για Χατζηλούκα – Τα καθήκοντα στον Αρχάγγελο

Ο ΑΠΟΕΛ, δεν πάτησε όσο θα έπρεπε το γκάζι για να επιβληθεί ενός συνόλου που έχασε κατά τη διάρκεια του 90λεπτου δύο στόπερ, αμύνθηκε μέχρι τελικής πτώσης και δεν ρίσκαρε το παραμικρό. Σε άλλο έναν αγώνα, έλειψε από τον ΑΠΟΕΛ το δέκα το καλό. Ο παίκτης που μία μόνο έμπνευση θα αλλάξει τις ισορροπίες. Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παίκτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν «κλειδί» και το γλυκό της πρώτης βαθμολογική απώλειας έδεσε.

ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΣΚΟΡ
21/04/19 ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ 1-0
04/05/19 ΑΠΟΕΛ-Απόλλων 3-0
11/05/19 Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-2
18/05/19 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 4-0
14/09/19 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ 3-0
23/09/19 Παραλίμνι-ΑΠΟΕΛ 2-3
19/10/19 ΑΠΟΕΛ-Δόξα 2-0
28/10/19 Νέα Σαλαμίνα-ΑΠΟΕΛ 0-3
02/11/19 ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ 0-0

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ