aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Φρενάρει στον κατήφορο

ΑΠΟΕΛ: Φρενάρει στον κατήφορο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ γνωρίζουν πολύ καλά πως όση σημασία έχουν τα παιχνίδια που φέρουν το χαρακτηρισμό «ντέρμπι», άλλη τόση έχουν κι αυτά απέναντι σε αντιπάλους που παλεύουν για να διατηρηθούν στη «μεγάλη» κατηγορία. Δέκα συνολικά βαθμούς «πέταξε» η ομάδα της Λευκωσίας στην έως τώρα διαδρομή, με πέντε εξ αυτών μάλιστα στις δύο αναμετρήσεις που προηγήθηκαν.

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, εάν έμαθαν από τα λάθη τους, θα το αποδείξουν σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του «Τάσος Μάρκου». Απέναντι στο ανεβασμένο Παραλίμνι καλούνται να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους, ανιχνεύοντας το μονοπάτι που οδηγεί σε νικηφόρα τροχιά, μετά από τρεις εβδομάδες. Η τελευταία νίκη, υπενθυμίζουμε, ήταν στο Τσίρειο Στάδιο απέναντι στην ΑΕΛ με 1-0, σ΄ ένα ματς που διεξήχθη στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής (20/01/19).

Όπως και στους αγώνες με την Αλκή και της Πάφος FC, ο ΑΠΟΕΛ θα κληθεί να διασπάσει μια πολυπρόσωπη μεσοαμυντική διάταξη. Οπότε, επιβάλλεται οι ποδοσφαιριστές να έχουν γρήγορες κινήσεις και εναλλαγές της μπάλας, να περάσουν κάθετες μπαλιές στους προωθημένους ώστε να παραβιάσουν την εστία του Μπόρις Κλέιμαν. Πέραν τούτου, το Παραλίμνι διαθέτει εξαιρετικά επικίνδυνους επιθετικούς, ενώ πρόσθεσε προσφάτως στο ρόστερ κι άλλους. Εννοείται, λοιπόν, ότι η αναχαίτιση σε συνδυασμό με τη σπιρτάδα θα αποτελέσουν εφαλτήριο για την επίτευξη του στόχου.

Όσον αφορά στις προθέσεις του Πάολο Τραμετσάνι για το αρχικό σχήμα, προκύπτουν σε άλλο ένα παιχνίδι ερωτηματικά. Το πιθανότερο είναι πως θα προτιμήσει τον σχηματισμό 3-5-2 και με βάση αυτή τη διάταξη συνέθεσε το παζλ της ενδεκάδας. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπόι Βάτερμαν και μπροστά του θα βρίσκονται οι Πραξιτέλης Βούρος, Γιώργος Μερκής, Νικόλας Ιωάννου. Οι Νούνο Μοράις και ένας εκ των Λούκας Σόουζα, Σάββα Γκέντσογλου θα συνθέσουν το δίδυμο στην καρδιά του κέντρου. Ο Αντόνιο Γιάκολις συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες να αγωνισθεί ως δεξιός μπακ-χαφ και στην αντίθετη πλευρά τη θέση διεκδικούν οι Καζού, Μίκαελ Φακινέτι. Εάν στην επίθεση αγωνισθούν οι Μούσα Αλ Τάαμαρι και Λέο Νατέλ, λίγο πιο πίσω τους θα κινείται ένας εκ των Γκάγιας Ζαχίντ, Αντρέ Βιντιγκάλ.

Αυτά, ασφαλώς, αποτελούν εκτιμήσεις καθώς ο Ιταλός προπονητής αρκέστηκε σε δοκιμές κατά τη χθεσινή μέρα. Οπότε, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να αιφνιδιάσει με τις επιλογές του, κάτι που έχει πράξει κατά το πρόσφατο παρελθόν. Κατέγραψε τα λάθη των δύο αναμετρήσεων που προηγήθηκαν και προφανώς θέλει να δει την ομάδα του να βγάζει πολύ καλύτερη αγωνιστική εικόνα τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά, υπερκεράζοντας το εμπόδιο των βυσσινί, τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Μία ώρα πριν η μπάλα στηθεί στη σέντρα θα ανακοινωθεί η 22άδα. Σε αυτή δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο τραυματίας Τόμας ντε Βινσέντι καθώς επίσης οι Εμίλιο Ενσούε, Καρλάο που συμπλήρωσαν από τρεις κίτρινες κάρτες. Στο όριο βρίσκονται οι Μπόι Βάτερμαν, Γιώργος Μερκής, Μούσα Αλ Τάαμαρι, Νούνο Μοράις και Στάθης Αλωνεύτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ