aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Φέρνει χρήμα και «πονοκέφαλο»

ΑΠΟΕΛ: Φέρνει χρήμα και «πονοκέφαλο»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ευλογία και κατάρα μαζί αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ το γεγονός ότι διαθέτει στο ρόστερ του διεθνείς ποδοσφαιριστές από χώρες της Αφρικής. Η πανδημία του κορωνοϊού ανέβαλε το προγραμματισμένο για τον χειμώνα το 2021 Κόπα Άφρικα και σύμφωνα με το πλάνο της ΦΙΦΑ θα διεξαχθεί από τις 15 Ιανουαρίου έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Η Νιγηρία του Φράνσις Ουζόχο και η Ισημερινή Γουινέα του Εμίλιο Ενσούε «κλείδωσαν» συμμετοχή στο 33ο Κύπελλο Εθνών Αφρικής του Καμερούν και, εφόσον οι δύο ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην κλήση των εθνικών τους ομάδων, θα απουσιάσουν για σημαντικό διάστημα από τον «Αρχάγγελο».

Αν υπολογίσουμε το διάστημα που οι σύλλογοι υποχρεούνται να παραχωρήσουν τους διεθνείς για προετοιμασία, τότε ο χρόνος απουσίας τους θα ξεπεράσει τον ένα μήνα. Βέβαια, αυτό θα γίνει με το αζημίωτο καθώς για κάθε μέρα απουσίας ενός ποδοσφαιριστή οι ομάδες ανταμείβονται με 2.300 ευρώ. Επομένως εάν Ουζόχο και Ενσούε δηλώσουν «παρών» στο Κόπα Άφρικα θα προκύψουν έσοδα για τον ΑΠΟΕΛ πέραν των 140.000 ευρώ.

Στην εξίσωση μπαίνει και η προβολή των ποδοσφαιριστών που ενδεχομένως να αυξήσει τη χρηματιστηριακή τους αξία, όμως την ίδια ώρα θα πρέπει στον ΑΠΟΕΛ να είναι σε ετοιμότητα για να μπορούν να τους αντικαταστήσουν επάξια στο διάστημα της απουσίας τους. Κάτι που αναμένεται να ληφθεί σοβαρά υπόψη στο πλάνο προγραμματισμού της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ