aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Φακινέτι με… κλειστά μάτια

ΑΠΟΕΛ: Φακινέτι με… κλειστά μάτια

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν προ ημερών στο… ραντάρ παρουσιάστηκε η επιλογή Μίκαελ Φακινέτι της ελβετικής Τουν, οι Ντομένικο Τέτι και Πάολο Τραμετσάνι δεν το πολυσκέφτηκαν, με τον πρώτο να σπρώχνει άμεσα τις διαδικασίες μετεγγραφής του στον ΑΠΟΕΛ. Ο Ιταλός διευθυντής ποδοσφαίρου, βλέπετε, εργάστηκε για τέσσερα συναπτά χρόνια στη Λουγκάνο (2007-11) και ο συμπατριώτης του κόουτς είναι επίσης πολύ καλός γνώστης του ελβετικού πρωταθλήματος καθώς θήτευσε σε Λουγκάνο και Σιόν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το… 4μηνο συμβόλαιο του Φακινέτι και η πιθανότητα νέας μετεγγραφής

Προφανώς, σχημάτισαν την καλύτερη άποψη για τον 27χρονο αριστερό μπακ και είπαν ένα δυνατό «ναι» για να αποτελέσει τη δεύτερη προσθήκη των γαλαζοκιτρίνων κατά την τρέχουσα μετεγγραφική περίοδο, μετά τον Ρομάν Μπέζιακ. Μετά από συζητήσεις επί συζητήσεων βρέθηκε χθες η χρυσή τομή με την Τουν, ομάδα στην οποίαν ανήκαν τα δικαιώματα του Ελβετού. Ανακοινώθηκε η μετεγγραφή του έως το τέλος της σεζόν, με δικαίωμα ανανέωσης την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δύσκολα και πάλι ο Ντε Βινσέντι, αποφασίζει για Αλ-Τάαμαρι

Ο Φακινέτι, που αναμένεται το απόγευμα στην Κύπρο για να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ποζάρει στον φωτογραφικό φακό, βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 85 εκατοστά. Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της οπισθοφυλακής, ενώ εάν παραστεί ανάγκη μπορεί να δώσει λύσεις κι ως κεντρικός αμυντικός. Γεγονός που προσμετρήθηκε ως επιπρόσθετο προσόν. Κατά την τρέχουσα σεζόν χρησιμοποιήθηκε σε 10 παιχνίδια πρωταθλήματος, 7 εξ αυτών στο αρχικό σχήμα, με το κοντέρ του να γράφει 695 λεπτά και 1 γκολ.

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό: Στη Σπάρτη ο Μαρίνος Σατσιάς!

Έχει περάσει τη μέχρι τώρα καριέρα στην πατρίδα του, με εξαίρεση το δεύτερο μισό της σεζόν 2011-12, όταν δόθηκε δανεικός στην ιταλική Κίεβο, παίζοντας μόνο με τη δεύτερη ομάδα. Ο διεθνής με τις Εθνικές Κ-20 και Κ-21 έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στα γήπεδα της Ελβετίας με τη φανέλα της Ξαμάξ και ακολούθως μετακόμισε στη Λοζάνη, όπου σε δύο αγωνιστικές περιόδους έπαιξε σε 60 αγώνες. Επόμενος σταθμός του ήταν η Σεντ Γκάλεν (35 συμμετοχές) και πριν πάρει μετεγγραφή στην Τουν, επέστρεψε για ενάμιση χρόνο στην Ξαμάξ. Με αυτά και με αυτά, στην Τουν αγωνίζεται από το καλοκαίρι του 2016, μετρώντας σε δυόμιση σεζόν 70 συμμετοχές, 4 γκολ και 8 ασίστ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ