aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Φαγούρα» 43 μηνών!

ΑΠΟΕΛ: «Φαγούρα» 43 μηνών!

Σας θέτουμε το ερώτημα: Ανεξαρτήτου αγωνιστικής, πότε ήταν η τελευταία φορά που ο ΑΠΟΕΛ, βρισκόταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας; Ξεσκονίζοντας τα στατιστικά αρχεία μας, «τρομάξαμε» και μόνο στο γεγονός πως έπρεπε να προσπεράσουμε τρεις ολόκληρες σεζόν, «τρακάροντας» στην αμέσως επόμενη ώστε να δώσουμε απάντηση. Δηλαδή, την αγωνιστική περίοδο 2018-19. Ναι, τόσο μακριά πήγε η βαλίτσα!

Στις 18 Μαΐου 2019, όταν δηλαδή στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής και τελευταίας της συγκεκριμένης σεζόν, κέρδιζε εντός έδρας την ΑΕΛ (4-0), σφραγίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κατάκτηση του 28ου τροπαίου πρωταθλήματος στην ιστορία του. Τότε, ο ΑΠΟΕΛ είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή με το πέρας της 25ης στροφής του μαραθωνίου και παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

Την Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2022, όταν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν 21:00, λέτε να βγει νικητής από την τιτάνια μάχη με αντίπαλο την Πάφος FC, να τεθεί αυτομάτως σε θέση οδηγού μετά από 43 ολόκληρους μήνες, βροντοφωνάζοντας την τεράστια επιστροφή του; Σε κάθε περίπτωση, η μπάλα βρίσκεται στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Η αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσαν το τελευταίο δίμηνο, όχι μόνο τους έφερε από το 7ο σκαλοπάτι στο 2ο, αλλά και μίαν ανάσα πριν ξεκλειδώσουν τη θύρα του ρετιρέ (-1).

Η ευκαιρία που έχουν είναι ανεπανάληπτη στην 1η αγωνιστική του β΄γύρου. Μετρούν δυνάμεις με την ομάδα που οδηγεί την κούρσα από την 6η στροφή, την ομάδα που δεν ηττήθηκε, την ομάδα που διαθέτει την καλύτερη επιθετική γραμμή και τη δεύτερη καλύτερη ανασταλτική λειτουργία. Την ομάδα που δεν κέρδισαν στον α΄γύρο εντός έδρας (1-1), την ομάδα που τους στέρησε στο φινάλε της λήξασας σεζόν το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν νομίζουμε πως χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο ώστε να αντιληφθεί οποιοσδήποτε τη σπουδαιότητα του επικείμενου 90λέπτου στο «Στέλιος Κυριακίδης». Είναι γι’ αυτό, εξάλλου, που έπεσαν άμεσα οι τόνοι μετά το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή στο προηγούμενο ματς απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, στρέφοντας άπαντες αποκλειστικά την προσοχή στο απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο Πάφος FC.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ