aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Φαγούρα» 21 μηνών

ΑΠΟΕΛ: «Φαγούρα» 21 μηνών

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ας αρχίσουμε από τα βασικά: Ενδεχόμενη νίκη επί της Ομόνοιας θα πιστοποιήσει ότι οι δύο προηγούμενες επιτυχίες του ΑΠΟΕΛ δεν αποτελούν απλά και μόνο πυροτέχνημα και, πρωτίστως, με συνδυασμό αποτελεσμάτων θα εξασφαλίσει εισιτήριο για την πρώτη εξάδα. Παραλλήλως, θα περάσει ισχυρά μηνύματα στους πράσινους ενόψει των διπλών αναμετρήσεων για την προημιτελική φάση του κυπέλλου.

Μήπως υπάρχει και κάποιος άλλος σοβαρός λόγος που μετατρέπει σε ακόμα πιο ιδιαίτερο το μεθαυριανό ντέρμπι με την Ομόνοια, στο φινάλε μάλιστα της πρώτης φάσης; Ασφαλώς! Όσο και αν ξενίζει, ο ΑΠΟΕΛ έχει να πανηγυρίσει τρεις διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα από το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Ναι, καλά διαβάσατε. Εν ολίγοις, ούτε στην περσινή ούτε στην τρέχουσα σεζόν δεν κατάφερε να κολλήσει τρία διαδοχικά «τρίποντα» στον μαραθώνιο, στατιστικό στοιχείο που προφανώς μιλά από μόνο του και δεικνύει αρκετά.

Τον Μάιο του 2019, λοιπόν, είχε κερδίσει διαδοχικά τον Απόλλωνα (3-0), την Ομόνοια (2-1) και την ΑΕΛ (2-1) για την 30ή, 31η και 32η αγωνιστική, αντιστοίχως. Κάπως έτσι, είχε κόψει το νήμα του τερματισμού, αποτυπώνοντας με την πιο τρανταχτό τρόπο την (τότε) κυριαρχία του. Ασφαλώς, ουδείς στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο θα περίμενε πως η πορεία στο πέρασμα του χρόνου θα ήταν φθίνουσα και, κυρίως, ότι η ομάδα θα έμενε χωρίς τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα για 21 ολόκληρους μήνες.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες του Πουρσαϊτίδη

Μην οδηγηθεί αβίαστα το μυαλό σας πως κλότσησε πάρα πολλές ευκαιρίες για να επιτύχει κάτι τέτοιο, με βάση πάντοτε τη χρονική σειρά των αγώνων. Όλες και όλες, δύο!

Συγκεκριμένα, κατά την περσινή σεζόν, είχε κερδίσει αρχές Ιανουαρίου το Παραλίμνι (4-0) και τον Ολυμπιακό (4-2), «τρακάροντας» ακολούθως πάνω στην Ανόρθωση μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-1). Στη φετινή αγωνιστική περίοδο και πιο συγκεκριμένα τέλος του περασμένου Νοεμβρίου, προερχόταν από τις νίκες απέναντι σε Δόξα (2-0) και Νέα Σαλαμίνα (3-0). Πήγαινε με… φόρα στο ντέρμπι του πρώτου γύρου εκ νέου απέναντι στην Ομόνοια, ωστόσο ηττήθηκε από την «αιώνια» αντίπαλο για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Και από τότε, αδυνατεί ακόμα περισσότερο να «χτίσει» μία πολύ πιο ισχυρή αγωνιστική ταυτότητα, χάνοντας το μονοπάτι της διάκρισης μέσω του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μαθήματα άμυνας από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, το επικείμενο ντέρμπι με τους πράσινους, εκτός από κρίσιμο για να προλάβει (υπό προϋποθέσεις) το τρένο της πρώτης εξάδας, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερο για τον «πληγωμένο» ΑΠΟΕΛ που προέρχεται από τις επιτυχίες απέναντι σε Ολυμπιακό (3-2) και Νέα Σαλαμίνα (3-1). Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης προσδοκά ότι οι ποδοσφαιριστές του θα παρουσιαστούν με την απαιτούμενη ενέργεια και φρεσκάδα, υποχρεώνοντας την Ομόνοια στην τρίτη φετινή ήττα, και με ηρεμία θα αρχίσουν την προετοιμασία ώστε να κάνουν το πρώτο βήμα την Τετάρτη (24/2) για να βρεθούν στα ημιτελικά του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ