aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έξι σημεία που «απαγορεύουν» την αφ’ υψηλού προσέγγιση

ΑΠΟΕΛ: Έξι σημεία που «απαγορεύουν» την αφ’ υψηλού προσέγγιση

Οι εμφανίσεις του ΑΠΟΕΛ στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν κόντρα στη Μπότεφ Πλόβντιβ, δημιούργησε αισιοδοξία για τη συνέχεια. Το γεγονός μάλιστα ότι η Κίζιλζαρ δεν είναι κάποιο μεγαθήριο του ποδοσφαίρου του Καζακστάν, βρίσκεται στη 12η θέση του εν εξελίξει πρωταθλήματος και παραλλήλως είναι άπειρη σε ευρωπαϊκά ματς, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες για παρουσία στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν δικαιολογεί αφ’ υψηλού προσέγγιση του παιχνιδιού της ερχόμενης Πέμπτης, κατά το οποίο θα ήταν καλό για τους γαλαζοκίτρινους να εξασφαλίσουν σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς.

Αρκεί κανείς να λάβει κανείς υπ’ όψιν τα ακόλουθα σημεία:

– Πικρή πείρα από τις αναμετρήσεις με την «συμπατριώτισσα» της Κίζιλζαρ, Αστάντα: Από έναν αποκλεισμό σε πλέι οφ Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, μόνο ήττες στο «Αστάνα Αρένα» (με τον πλαστικό τάπητα), όπου θα διεξαχθεί η ρεβάνς της 11ης Αυγούστου.

– Η εκτός έδρας νίκη-πρόκριση της Κίζιλζαρ εις βάρος της κροατικής Όσιγεκ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το πόσο επικίνδυνη μπορεί να αποδειχτεί, ιδιαίτερα εάν δεν αντιμετωπιστεί με κάθε σοβαρότητα.

– Θυμίζουμε ότι η Ομόνοια σε δύο αναμετρήσεις με την Καϊράτ του Καζακστάν έφερε ισάριθμες ισοπαλίες δίχως γκολ στη φάση των ομίλων του περασμένου Κόνφερενς Λιγκ.

– Το Καζακστάν έβαλε έξι φορές ομάδα σε όμιλο διοργάνωση της UEFA, τέσσερις η Αστάντα, μία η Σαχτιόρ Καραγκαντί και μία η Καϊράτ.

– Ακόμα και στο μακρινό 2003, προτού ακόμα οι Καζάκοι αρχίσουν να ρίχνουν πολύ χρήμα στο ποδόσφαιρο, η Ομόνοια τα χρειάστηκε στα δύο παιχνίδια με την Ίρτις. Μετά το 0-0 στο ΓΣΠ πήγε στο Καζακστάν και πήρε δύσκολο «διπλό» 2-1.

– Η μοναδική άνετη επικράτηση κυπριακής ομάδας επί αντίστοιχης του Καζακστάν ήταν του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην Καϊσάρ, ομάδα όμως που έκανε την έκπληξη με την κατάκτηση του κυπέλλου και βγήκε Ευρώπη, ενώ στο πρωτάθλημα ήταν έκτη. Την κέρδισε 4-1 εκτός έδρας το καλοκαίρι του 2020 σε μονά παιχνίδια, καθώς δεν γίνονταν ρεβάνς λόγω κορωνοϊού. Την επόμενη σεζόν υποβιβάστηκε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ