aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ευοίωνο το μέλλον, μα προέχει το παρόν

ΑΠΟΕΛ: Ευοίωνο το μέλλον, μα προέχει το παρόν

Σε παιχνίδι που κυριάρχησε και στα 90+7 λεπτά που παίχθηκαν, δεν απειλήθηκε ποτέ, γυρόφερνε διαρκώς την αντίπαλη περιοχή, αλλά έφυγε με μισή χαρά από το γήπεδο. Ο ΑΠΟΕΛ, περί ου ο λόγος, φανέρωσε πολλές αρετές απέναντι στην -έστω κατώτερή του πέρα για πέρα- Κιζιζλάρ, αλλά πάει αγχωμένος με το 1-0 στο Καζακτσάν για τη ρεβάνς, κάτι για το οποίο ευθύνεται το μοναδικό πρόβλημά που φανέρωσε: το «εύκολο γκολ» αγνοείται.

Και δεν είναι ασφαλώς θέμα μόνο του Μάριου Ηλία, ο οποίος και προσπαθεί και φάσεις βρίσκει και άτυχος φάνηκε (βλέπε δοκάρι στο 51’). Σίγουρα, όμως, εάν ήταν διαθέσιμοι και σε καλή κατάσταση οι Κβιλιτάια και Μάγκλιτσα, θα υπήρξαν περισσότερες ιδέες στο «κουτί».

Απέναντι στην πολυπρόσωπη άμυνα των Καζάκων, οι οποίοι… κατασκήνωσαν γύρω από την περιοχή τους, οι γαλαζοκίτρινοι δυσκολεύονταν να σουτάρουν, ενώ όταν το έκαναν ήταν πάντα υπό πίεση. Πέρα λοιπόν από τη σημασία του παιχνιδιού για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη, μα και το σημαντικό οικονομικό σκέλος, ήταν μία απόδειξη πως θα χρειαστεί βελτίωση στη συνέχεια για τυχόν αντιπάλους με ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά.

Τώρα για τα θετικά του που λέγαμε πιο πάνω;

-Ο Εφραίμ φώναξε παρών με γκολ σε δεύτερο σερί ματς και είναι το καλύτερο ξεκίνημά του σε σεζόν εδώ και πολλά χρόνια.

-Ο ΑΠΟΕΛ κράτησε το μηδέν στην άμυνα για τρίτο σερί ματς, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε 39 ματς με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο του. Άλλη μια απόδειξη για τη βελτίωση στην περσινή «Αχίλλειο Πτέρνα» του.

-Είχε καλό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, κυκλοφορούσε καλά την μπάλα, βγήκαν και καλοί συνδυασμοί σε κάποιες περιπτώσεις και φαίνεται ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

-Έχει πολλά να πάρει από τους ανέτοιμους νεοφερμένους, κάτι που φάνηκε με την είσοδο των Μαρκίνιος και Βιγιαφάνιες. Η άμυνα των Καζάκων αισθάνθηκε ιδιαίτερα τον Βραζιλιάνο, ο οποίος δημιούργησε πέντε επικίνδυνες καταστάσεις στα περίπου 20 λεπτά που αγωνίστηκε και παραλίγο να σκοράρει (87’). Όταν λοιπόν βελτιώσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους, όπως και οι Μπλουμ, Κοσταντίνοφ και Ντβάλι, θα είναι πολύ πιο γεμάτη η ομάδα, αρκεί βεβαίως να επιβεβαιώσουν τις συστάσεις που τους συνοδεύουν.

Εν κατακλείδι, οι φίλοι του μπορούν να αισιοδοξούν για τον ΑΠΟΕΛ που δημιουργείται για την περίοδο 2022-23. Ωστόσο, προς το παρόν, σημασία έχει τι θα γίνει στο «Αστάνα Αρένα» με την αρνητική προϊστορία των τριών ηττών σε ισάριθμα ματς και τον ανεπιθύμητο πλαστικό τάπητα. Θα το μάθουμε την Πέμπτη 11 Αυγούστου…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ