aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του

ΑΠΟΕΛ: Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Χαρακίρι» έκανε ο ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Για να ακριβολογούμε, έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του. Γνώρισε την ήττα-σοκ από την Ντουντελάνζ (3-4) και πλέον, ο στόχος της πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης γίνεται τρομερά δύσκολος. Βγήκε από το πρόγραμμα το θεωρητικά πιο εύκολο παιχνίδι και μάλιστα εντός έδρας, κάτι που προσγειώνει ανώμαλα. Έπρεπε να βρεθεί πίσω στο σκορ με 0-2 για να «ξυπνήσει» και να φέρει τα κάτω-πάνω σε πέντε μόλις λεπτά (54΄-58΄), αλλά τα παιδικά αμυντικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στους πρωταθλητές Λουξεμβούργου να πετύχουν άλλα δύο τέρματα και να φύγουν θριαμβευτές από το ΓΣΠ.

Ευθύνη και μάλιστα μεγάλη φέρει και ο Τόμας Ντολ με την τακτική του. Χωρίς σοβαρό λόγο και αιτία, είχε την έμπνευση να διαφοροποιήσει τον σχηματισμό ή, αν το προτιμάτε, να επιστρέψει στο προσφιλές σύστημα του προκατόχου του (από 4-3-3 σε 3-5-2), προχωρώντας παραλλήλως σε αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα. Κινήσεις που αποδείχθηκαν καταστροφικές. Η τοποθέτηση, για παράδειγμα, του Μπέζιακ σε ρόλο αριστερού φουλ μπακ ήταν άστοχη. Η ομάδα του, κατά το πρώτο μέρος, αδυνατούσε να κάνει μέχρι και τα βασικά. Δεν είχε αρχή, μέση και τέλος. Το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ πήγε στα αποδυτήρια χάνοντας με 0-1, μάλλον τον… κολάκευε.

Διαβάστε επίσης: Είτε καταλαβαίνουμε, είτε όχι, κ. Ντολ ήσουν αδιάβαστος!

Ο Γερμανός προπονητής έκανε τα αυτονόητα με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Άλλαξε τον σχηματισμό (από 3-5-2 σε 4-3-3) και προχώρησε σε δύο αλλαγές, με τους Ζοαοζίνιο-Αλ Τάαμαρι να παίρνουν τις θέσεις των Σόουζα-Γιάκολις. Ο ΑΠΟΕΛ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε να χάνει με 0-2, καταφανώς έδειξε πως «πατούσε» πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και με εντυπωσιακό ξέσπασμα μόλις 300 δευτερολέπτων «κόλλησε» την μπάλα τρεις φορές στο αντίπαλο πλεκτό. Έφτασε την ολική ανατροπή του σκορ με τη συμπλήρωση 58 λεπτών και κάλλιστα σε τρεις φάσεις στο διάστημα 61΄-71΄ θα μπορούσε να «καθάριζε» κιόλας την υπόθεση-νίκη.

Οι αργές επιστροφές, απόρροια της κούρασης, σε συνδυασμό με τα παιδικά λάθη στην άμυνα, έδωσαν το δικαίωμα στην Ντουντελάνζ να «απαντήσει», αφήνοντας τους πρωταθλητές μας να ψάχνουν για το τι πήγε λάθος. Κάνοντας τα απολύτως απαραίτητα και εκδηλώνοντας γρήγορες επιθέσεις, οι παίκτες του Λουξεμβούργου πήραν ένα
σπουδαίο «διπλό». Έβαλαν… φωτιά στον 1ο όμιλο, διασκεδάζοντας συνάμα τις εντυπώσεις της κακής εκκίνησης στο πρωτάθλημα.

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Ντολ: «Θα τρελαθώ, συγγνώμη, αλλά δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο»

Το μοναδικό θετικό για τον ΑΠΟΕΛ ήταν η νίκη της Σεβίλλης στο Αζερμπαϊτζάν επί της Καραμπάχ (2-0). Φυσικά, μετά την ήττα, στο πιο εύκολο θεωρητικά από τα έξι παιχνίδια, η προσπάθεια για πρόκριση έχει δυσκολέψει και θα χρειαστεί να συνέλθει άμεσα. Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς με τη Σεβίλλη στις 3/10, ενώ την ίδια μέρα θα διεξαχθεί ο αγώνας Ντουντελάνζ-Καραμπάχ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ