aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έτσι την… πάτησε και έσπασε το σερί

ΑΠΟΕΛ: Έτσι την… πάτησε και έσπασε το σερί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η ψυχωμένη Αλκή, που είχε ως φύλακα-άγγελο τον Ούρκο Πάρντο, φρέναρε τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ (0-0), σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 18ης αγωνιστικής. Οι γαλαζοκίτρινοι που από τις 4/11/2018, στο παιχνίδι με την Πάφος FC, είχαν συνέχεια επαφή με το πλεχτό, στον χθεσινοβραδινό αγώνα δεν κατάφεραν να σκοράρουν (δηλαδή μετά από 78 ολόκληρες ημέρες). Έτσι, είδαν το σερί των επτά διαδοχικών νικών στο πρωτάθλημα να πηγαίνει… περίπατο και συν τοις άλλοις ψαλιδίστηκε η διαφορά τους από τον Απόλλωνα και την ΑΕΛ στους δύο βαθμούς, τέσσερις μόλις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

 Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μίλησε για το μέλλον του ο Τραμετσάνι και τις επιλογές του

Το χθεσινό στραβοπάτημα των πρωτοπόρων δεν ήλθε επειδή έμειναν (σωστά) με παίκτη λιγότερο μετά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του Λούκας Σόουζα στο 72′. Ούτε επειδή ο Αϊκέλ Γκαντάσια, στο ίδιο χρονικό σημείο, κακώς δεν αποβλήθηκε για εξαιρετικά επικίνδυνο μαρκάρισμα. Η ευθύνη βαραίνει τους ίδιους επειδή δεν επέβαλαν την ανωτερότητά τους. Μπορούν να μέμφονται μονάχα τον εαυτό τους. Υστέρησαν σε απόδοση και, γενικώς, προβλημάτισαν. Μπορεί να έχασαν μοναδική ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό σε εκτέλεση πέναλτι του Νούνο Μοράις, αλλά γενικώς εμφανίστηκαν νευρικοί, επιπόλαιοι, χωρίς την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Ασφαλώς, στη διαμόρφωση του εν λόγω σκηνικού πιστώνεται και η καλή ανασταλτική λειτουργία της Αλκής (διπλή ζώνη), η οποία πάει από το καλό στο καλύτερο. Εκείνο που δεν δούλεψε στον βαθμό που περίμενε ο Τραμετσάνι ήταν και το στοιχείο της φαντασίας, αλλά και της σωστής τελικής πάσας. Δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που οι ακραίοι βρήκαν τη «διάβαση», αλλά ποτέ δεν πήραν την μπάλα στον σωστό χώρο και τόπο για να φανούν απειλητικοί οι φορ. Επιπρόσθετα η κίνηση με ή χωρίς μπάλα στο αντίπαλο τετράγωνο δεν ήταν αυτή που επιβαλλόταν για ματς με την υφή του χθεσινού. Τα γρήγορα μαρκαρίσματα όταν η μπάλα χανόταν, η διείσδυση από τον κάθε άξονα, το καλό τελείωμα των φάσεων κάπου δυσλειτουργούσαν. Το προβλέψιμο ποδόσφαιρο και η έλλειψη φαντασίας του ΑΠΟΕΛ έκαναν πιο εύκολο το έργο της ομάδας του Κώστα Σακκά η οποία πανηγύρισε έναν σπουδαίο βαθμό κόντρα στον πρωτοπόρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ