aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έτσι α’ γύρος έτσι επίλογο θέλει!

ΑΠΟΕΛ: Έτσι α’ γύρος έτσι επίλογο θέλει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Το 2020 είναι κακή χρονιά για την ανθρωπότητα με την πανδημία του κορωνοϊού να σαρώνει. Αν όμως κάποιοι άνθρωποι αντλούν κουράγιο από την πορεία της αγαπημένης τους ομάδας, ανάμεσά τους δεν βρίσκονται οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ. Προψές το έπαθαν και αυτό: όχι μόνο ήρθε πρώτη ήττα σε ντέρμπι με την «αιώνια» αντίπαλο Ομόνοια έπειτα από αήττητο σερί 29 παιχνιδιών, η ομάδα τους ταπεινώθηκε και με το βαρύ 0-3! Ο πιο ταιριαστός επίλογος, δηλαδή, του χειρότερου α’ γύρου των γαλαζοκιτρίνων τουλάχιστον κατά τα τελευταία 40 χρόνια!

Διότι από το 1980 έως σήμερα ποτέ δεν βρέθηκαν στο διάστημα που μεσολάβησε στην 9η θέση με το τέλος του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Άλλη μία απόδειξη της κάκιστης πορείας, ως συνέχεια των αποτυχιών που άρχισαν από την προηγούμενη σεζόν.

Οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν την πρωτοκαθεδρία στο πρωτάθλημα 2019-20 μετά από εφτά χρόνια (έστω και αν δεν ολοκληρώθηκε). Έπειτα, στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ γνώρισαν πικρό αποκλεισμό με γκολ-πέναλτι στην καθυστέρηση του αγώνα με τη Σλόβαν Λίμπερετς (0-1). Στο τρέχον πρωτάθλημα παραπαίουν. Χάνουν το ένα ντέρμπι μετά το άλλο, έχοντας νικήσει μόνο την ΑΕΛ (1-0), ενώ δυσκολεύονται πολύ κατά κανόνα ακόμη και με τους (θεωρητικά πλέον) υποδεέστερους.

Το καίριο ερώτημα που τίθεται, λοιπόν, είναι «ώσπου φτάνει ο αγωνιστικός πάτος για τον ΑΠΟΕΛ;». Διότι είναι προφανές πια πως όση βελτίωση και να επέλθει από τον διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη, Μικ Μακάρθι, όσο καλοί ποδοσφαιριστές και να είναι οι νεοαποκτηθέντες, η σεζόν πολύ δύσκολα μπορεί να σωθεί. Και γράφοντας «να σωθεί», δεν εννοούμε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πρωτίστως χρειάζεται πολύς κόπος για πλασάρισμα στην εξάδα και έπειτα  θέση στο Γιουρόπα Λιγκ.

Διαβάστε επίσης: «Πορτοκαλί»: «Να αποχωρήσει ο Πετρίδης. Restart με τον καλό ή τον κακό τρόπο»

Προς το παρόν, όμως, δικαιωματικά πρέπει να κοιτάζει και προς τα κάτω. Η επικίνδυνη ζώνη δεν είναι μακριά, καθώς οι Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα απέχουν μόνο πέντε βαθμούς. Κορωνοϊού επιτρέποντος μάλιστα, την ερχόμενη Παρασκευή θα διεξαχθεί το ματς με την ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών στο «Στέλιος Κυριακίδης» και θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εάν ηττηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ