aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – Ερμής: «Ανάσταση» στο ντεμπούτο Πουρσαϊτίδη (vid & pics)

ΑΠΟΕΛ – Ερμής: «Ανάσταση» στο ντεμπούτο Πουρσαϊτίδη (vid & pics)

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο ασθενής ζει. Ο ΑΠΟΕΛ μετά από 42 μέρες και τέσσερις διαδοχικές ήττες γεύτηκε τη χαρά της νίκης και ξέφυγε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο τους οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με 3-0 του Ερμή στο ΓΣΠ για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το πρώτο φετινό τέρμα του Γιώργου Εφραίμ (27’) και δύο του Μπεν Σαχάρ (70’, 90+2) με τα οποία έφτασε τα τρία στη σεζόν και «ξεμπούκωσε» μετά την πρεμιέρα έκριναν την αναμέτρηση. Βελτιωμένος ο ΑΠΟΕΛ, έδειξε σημάδια βελτίωσης.

Το σκορ κρύβει την εικόνα της αναμέτρησης, αφού ο Ερμής ήταν αξιόμαχος αντίπαλος, έβαλε δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ που κατά διαστήματα εμφάνισε παθογένειες που κουβαλά από την αρχή της χρονιάς, όμως ήταν αποτελεσματικός με τρία γκολ σε οκτώ τελικές προσπάθειες και πανηγύρισε τη νίκη.

Στην 10η θέση ο ΑΠΟΕΛ με 19 βαθμούς σε 17 παιχνίδια, στη 10η ο Ερμής με 17 σε 18 παιχνίδια.

Το ματς

Ο ΑΠΟΕΛ άρχισε με διάθεση τον αγώνα και τον Ερμή να δίνει χώρο στους γαλαζοκίτρινους επιδιώκοντας να κτυπήσει στην κόντρα. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη υπέπιπταν σε λάθος μεταβιβάσεις δίνοντας στους φιλοξενούμενους το δικαίωμα να φτάνουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ουζόχο.

Στο 22’ καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη φάση στο ματς με τον Ρουσιά μόνο απέναντι στον Νιγηριανό τερματοφύλακα να κάνει το σουτ και την μπάλα να κτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Οι «φτεροπόδαροι» εκμεταλλευόμενοι τη νευρικότητα των παικτών του ΑΠΟΕΛ συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ και απείλησαν εκ νέου με τον Ρουσιά στο 25’ να κάνει την κεφαλιά, όμως ο Ουζόχο ήταν σε ετοιμότητα.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΑΠΟΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με σκόρερ τον Γιώργο Εφραίμ. Ο Κύπριος εξτρέμ αντάλλαξε την μπάλα με τον Νούχιου και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής πανηγύρισε το πρώτο του φετινό τέρμα δίνοντας προβάδισμα 1-0 στους γαλαζοκίτρινους. Στο 41’ ο Γεωργίου πλάσαρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ουζόχο, ενώ ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ο Καϊκέ έκανε διπλή σπουδαία απόκρουση σε σουτ των Κλωναρίδη και Εφραίμ.

Mε τον ΑΠΟΕΛ να χάνει τεράστια ευκαιρία στο 52’ άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, καθώς ο Ντε Βινσέντι μετά από κλέψιμο και πάσα του Νούχιου με εξουδετερωμένο τον Καϊκέ «σημάδεψε» το πόδι του Ντίας που έκοψε την πορεία της μπάλας προ της γραμμής τέρματος.

Με το δεύτερο γκολ του Μπεν Σαχάρ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ προηγήθηκε 2-0 του Ερμή Ο Ζαχίντ έδωσε κάθετη πάσα στον Κλωναρίδη, ο οποίος πάσαρε στον Μπεν Σαχάρ που με πλάσαρε με το δεξί και σκόραρε δίνοντας «αέρα» δύο τερμάτων στην ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη.

Χρήστηκε σκόρερ για δεύτερη φορά στο ματς στο 90+2 μετά από ωραία προσωπική ενέργεια του Αποστολάκη και πάσα του Εντονγκαλά διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Έφτασε τα τρία τέρματα στο πρωτάθλημα και «ξεμπούκωσε» μετά την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Ουζόχο, Αποστολάκης, Ζορζ, Μερκής, Γουίλερ, Εφραίμ (78′ Γαβριήλ), Ντε Βινσέντι (78′ Σατσιάς), Ανουάρ (85′ Λουντεμό), Ζαχίντ, Κλωναρίδης (78′ Εντονγκαλά), Νούχιου (61′ Μπεν Σαχάρ).

Ερμής (Μαρίνος Σατσιάς): Καϊκέ, Δημητρίου, Χολτ, Ντίας, Γαβριήλ, Μέιρα, (74′ Κοβάσεβιτς) Κυριακίδης, Φόλμπρεχτ (85΄Καϊσερλίδης), Γεωργίου (65′ Αλαμπρίτης), Κύπρου (74′ Κύπρου), Ρουσιάς (74′ Παντελή).

Σκόρερ: 27′ Εφραίμ, 70′, 90+3 Μπεν Σαχάρ.

Κίτρινες: Μερκής (3η), Ουζόχο, Ανουάρ (6η), Αποστολάκης / Μέιρα.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος.

Α’ Βοηθός: Τζιωρτζής Ομηρος.

Β’ Βοηθός: Πέτρου Πέτρος.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ