aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έριξε «άκυρο» ο Ντε Βινσέντι

ΑΠΟΕΛ: Έριξε «άκυρο» ο Ντε Βινσέντι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Με την απερίσκεπτη αποβολή του Τομάς ντε Βινσέντι στο 32’, εκτός από το ότι «χάλασε» το παιχνίδι και δεν μπορούσε να παιχτεί στα ίσα, δεν μπορεί να αξιολογηθεί επαρκώς η πρόοδος του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ματς με τον Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο του.

Μετά τη νίκη 3-0 εις βάρος του Ερμή, που σίγουρα ήταν πρόοδος μετά τα προηγούμενα απαράδεκτα αποτελέσματα, ήρθε αντίπαλος υψηλών στόχων και οι γαλαζοκίτρινοι μπορούσαν να μετρήσουν δυνάμεις. Αντί αυτού υποχρεώθηκαν σε κλεφτοπόλεμος για περίπου 60 λεπτά.

Μπορεί ωστόσο να κρατήσει κάποιος το μαχητικό πνεύμα και τον χαρακτήρα που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Ελλαδίτη προπονητή. Μια συνολική προσπάθεια, με πείσμα για να μην επιστρέψουν ξανά στις ήττες.

Σπουδαίο ρόλο ασφαλώς διαδραμάτισε η απάντηση στο γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι (59’), που ήρθε αμέσως από τον Βίκτωρα Κλωναρίδη (60’). Λειτούργησε ευεργετικά και δημιούργησε την πίστη ότι μπορεί να για βαθμολογικό όφελος ο ΑΠΟΕΛ, παρά τον έναν παίκτη λιγότερο.

Έστω λοιπόν και αν δεν ήρθε το τρίποντο, που θα ήταν το ευκταίο για τους πρωτευουσιάνους, κρατούν τον πόντο και πλησίασαν την έκτη Δόξα στους πέντε. Η συνέχεια θα βρει τον Πουρσαϊτίδη και τους παίκτες του στο «Στέλιος Κυριακίδης», όπου θα τους περιμένει η Πάφος FC.

Στο σημαντικό ματς για την προσπάθεια εισόδου στην πρώτη εξάδα, η τεχνική ηγεσία θα στερηθεί τον Ντε Βινσέντι, ενώ Χρίστος Γουίλερ αντίκρισε την τρίτη κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα και θα αποφασιστεί αν θα απουσιάσει απέναντι στους γαλάζιους ή κόντρα στην Ανόρθωση.

Από εκεί και πέρα, υποχρεωτική ήταν η αλλαγή του Ανουάρ Τουχαμί και αναμένονται τα νεότερα για την κατάστασή του. Έτσι κι αλλιώς δεν υπολογιζόταν για το παιχνίδι, καθώς λόγω της έκτης κίτρινης που αντίκρισε κόντρα στον Ερμή επιλέχθηκε να απουσιάσει την Κυριακή για να είναι διαθέσιμος στο ντέρμπι με τους κυανόλευκους.

Αντιθέτως, ο Μερκή που έκανε τρεις τις κίτρινες κάρτες του στο παιχνίδι με τους μαυροκόκκινους, θα αγωνιστεί απέναντι στην Πάφο, μα όχι κόντρα στην Ανόρθωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ