aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Επιχείρηση ανασύνταξης

ΑΠΟΕΛ: Επιχείρηση ανασύνταξης

Ο ΑΠΟΕΛ δεν δικαιώνει στα πλέι οφ τις προσδοκίες που ο ίδιος καλλιέργησε, όμως η σεζόν έχει δρόμο.

Ο ΑΠΟΕΛ, παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου με την Ομόνοια, δεν δικαίωσε σε άλλο ένα ματς των πλέι οφ τις προσδοκίες που ο ίδιος καλλιέργησε, ωστόσο το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Σε ένα ματς που δεν ήταν κακός, αλλά ούτε καλός, δέχθηκε τη δεύτερη σερί «σφαλιάρα», είδε την ΑΕΚ να πλησιάζει στο -1, αλλά ξέρει πως δεν κρίθηκε τίποτα. Αρκεί να αντλήσει τα σωστά διδάγματα, να θυμηθεί την επόμενη φορά πως κανένα παιχνίδι δεν είναι λιγότερο εύκολο από το προηγούμενο, πηγαίνοντας με το «μαχαίρι στα δόντια». Από τη διοίκηση, βγαίνει το μήνυμα της εμπιστοσύνης σε προπονητή και παίκτες.

Η σεζόν, όπως λένε οι παράγοντες του ΑΠΟΕΛ, δεν τελειώνει επειδή χάθηκαν 8 βαθμοί σε 4 αγώνες στη β΄φάση. Η σεζόν δεν τελειώνει με δύο ή τρία άσχημα αποτέλεσμα, παρότι είναι οδυνηρά. Γιατί ας μην κρυβόμαστε, η ήττα από την Ομόνοια με τον τρόπο που σημειώθηκε είναι επώδυνη. Τώρα είναι που στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» καλούνται να δείξουν ψυχικά αποθέματα, να αντιδράσουν και να φερθούν σαν διεκδικητές του τίτλου. Εναπόκειται στην ομάδα να «σβήσει» τα λάθη που έκανε. Διαφορετικά, ο κίνδυνος θα είναι μεγαλύτερος από τη μη κατάκτηση του τίτλου.

Σε κάθε περίπτωση, δεν δικαιολογείται η έλλειψη μαχητικότητας, πάθους, τσαγανού. Υπήρξαν φάσεις στο πρόσφατο ντέρμπι που ένας ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας, κέρδιζε διαδοχικά μία και δύο μονομαχίες. Στις οποίες δύο αμυνόμενοι του ΑΠΟΕΛ, δεν μπορούσαν να σταματήσουν έναν επιτιθέμενο των πρασίνων.

Ασφαλώς, όπως ο Σα Πίντο πιστώθηκε στο ακέραιο την πορεία στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, θα χρεωθεί τις αποφάσεις που δεν τελεσφόρησαν στο ματς της 4ης στροφής των πλέι οφ. Ούτε το σχέδιο του λειτούργησε, ούτε βρήκε τις κατάλληλες παρεμβάσεις από τον πάγκο. Από τη χρησιμοποίηση του Μεχρί στο αρχικό σχήμα μέχρι τον παραγκωνισμό του Σαρφό.

Το διάστημα της διακοπής φέρνει τη συνειδητοποίηση και τη σωστότερη διαχείριση της ψυχολογίας. Τόσο σε επίπεδο μέχρι στιγμής επιτεύγματος, όσο και την πίεση που θα ακολουθήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ