aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έπιασε 13άρι και περιμένει τα κέρδη

ΑΠΟΕΛ: Έπιασε 13άρι και περιμένει τα κέρδη

Πλησιάζοντας προς το φινάλε της κανονικής περιόδου, οι τρεις βαθμοί της νίκης είναι το μοναδικό ζητούμενο. Όλα τα υπόλοιπα περνούν σε τρίτη μοίρα. Ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε τα… «λεφτά» της χθεσινής αναμέτρησης με αντίπαλο τη Δόξα και γέμισε τη φαρέτρα του με βέλη αισιοδοξίας ως προς την υλοποίηση των στόχων του.

Χοντρά-χοντρά κατέγραψε την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Έπιασε 13άρι στο αήττητο σερί του και με τέτοια «φόρμα», όλη στη γαλαζοκίτρινη οικογένεια προσδοκούν ακόμη καλύτερες μέρες. Αντίθετα, η ομάδα της Κατωκοπιάς παρέμεινε στα χαμηλά, παρά τη φιλότιμή προσπάθειά της με δέκα παίκτες για μία ώρα περίπου.

Κάθε άλλο παρά εύκολη ήταν η νίκη της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή που λυτρώθηκε με τα τέρματα του Νατέλ στο 54’ και του Μάγκλιτσα στο 90’+6. Στην πρώτη συμμετοχή του Ζοάο Πέδρο, αλλά και τρανταχτές απουσίες όπως αυτές των Κβιλιτάια, Σόουζα και Βινίσιους, είχε τη διάθεση, είχε την υπεροχή, είχε τις προϋποθέσεις και ευκαιρίες, αλλά όσο το σκορ ήταν «ρευστό» έτρεμε το φυλλοκάρδι όλων.

Οι Κατωκοπίτες ήταν μέσα στο παιχνίδι παρά το γεγονός ότι έχασαν τον Ασαμόα στο 37’ με κόκκινη κάρτα. Ο Γκανέζος κλότσησε τον Νταουσβίλι, αλλά για κακή του τύχη τον… βρήκε στα γεννητικά όργανα. Το VAR αποφάνθηκε ότι θα έπρεπε να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα και όχι την κίτρινη που του έδειξε ο Λούκας Σωτηρίου. Παρόλα αυτά, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν κάποιες καλές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Εμπραλίντζε που αποσόβησε σωτήρια ο Σουφέτ.

Ο ΑΠΟΕΛ θα μπορούσε να «καθαρίσει» πιο νωρίς, αλλά η πίεση, το άγχος και τα νεύρα δεν ήταν καλός σύμβουλος. Έλειψε κι η ηγετική φυσιογνωμία και τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα. Ο Άντον Μάγκλιτσα, αν και δεν έβγαλε μάτια, ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Το πρώτο γκολ προήλθε από τη δική του υπερπροσπάθεια και ασίστ στον Νατέλ, ενώ με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων έβαλε τέλος στην αγωνία των φίλων της ομάδας του.

Ο Κροάτης μπήκε ως αλλαγή στο β’ ημίχρονο και δικαίωσε τον προπονητή του, ο οποίος στο φινάλε μόνο καλά λόγια είχε: «Δεν ήταν μόνο το γκολ, ήταν η συνολική προσπάθεια. Μην ξεχνάμε και την πάσα στο πρώτο γκολ. Σίγουρα θα τον βοηθήσει πάρα πολύ, μαζί με την ένταξη του Ζοάο Πέδρο στην ομάδα».

Οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν τους 27 βαθμούς, παραμένουν οριακά εκτός εξάδας, αλλά έχουν δύο αγώνες λιγότερους. Για τα λάθη των παικτών του ο Σωφρόνης Αυγουστή, είπε: «Υπήρχε πίεση, ξέραμε πολύ καλά ότι θέλαμε πάρα πολύ τους βαθμούς. Θα το αναλύσουμε στα αποδυτήρια, όχι δημόσια». Στην άλλη όχθη, ο Ηλίας Χαραλάμπους ανέφερε ότι η Δόξα είχε τις περισσότερες κλασικές ευκαιρίες: «Σίγουρα είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά σε καμία περίπτωση από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μου. Δεν καταφέραμε να σκοράρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ