aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Έπεσε» ηρωικά μαχόμενος…

ΑΠΟΕΛ: «Έπεσε» ηρωικά μαχόμενος…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όχι μόνο δεν φοβήθηκε τη Σεβίλλη μέσα στο «Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν», μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά βρισκόταν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Ολλανδού διαιτητή, Μπας Νέιχαους, στο… κόλπο του βαθμολογικού κέρδους. Στον ψεσινό αγώνα, που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 0-1 από τους Ανδαλουσιάνους, με το μοναδικό γκολ να πετυχαίνει ο Τσιτσαρίτο, έπειτα από ασίστ του Μουνίρ.

Διαβάστε επίσης: Τα δεδομένα στον όμιλο του ΑΠΟΕΛ, βαθμολογία και 2 τελικοί με Καραμπάχ

Για να λέμε την αλήθεια, η Σεβίλλη ήταν καλύτερη και δίκαια πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη της στον 1ο όμιλο, κάτι που προφανώς τη σπρώχνει ακόμη πιο κοντά στην πρόκριση. Επέβαλε από την αρχή τον ρυθμό της, ήταν ιδιαίτερα πιεστική και θα μπορούσε να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο ΑΠΟΕΛ, παρόλο που διατηρήθηκε στο παιχνίδι μέχρι το φινάλε, αδυνατούσε να γίνει απειλητικός και δέχθηκε δεύτερη σερί ήττα στον όμιλο, μετά τη σφαλιάρα από την Ντουντελάνζ στο ΓΣΠ (3-4), η οποία ψες διασύρθηκε από την Καραμπάχ, ομάδα που θα αντιμετωπίσουν οι γαλαζοκίτρινοι στις επόμενες δύο αγωνιστικές (εκτός και εντός έδρας). Δεν χάθηκαν οι ελπίδες πρόκρισης για τον ΑΠΟΕΛ, φτάνει στο επόμενο ματς να μην τα κάνει… μούσκεμα στο Μπακού.

Διαβάστε επίσης: «Σεβασμός στους παίκτες μου, τελικοί με την Καραμπάχ»

Ο Τόμας Ντολ σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στην ΑΕΛ άφησε εκτός τους Βάτερμαν, Ζοαοζίνιο, Βιντιγκάλ και στη θέση τους επέλεξε τους Μπέλετς, Σόουζα, Γιάκολις. Ο Χουλέν Λοπετέγι, από την άλλη, προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Κράτησε μόνο έναν παίκτη σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος απέναντι στη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Ο Ισπανός πραγματοποίησε δέκα αλλαγές, δηλαδή, κρατώντας στην 11άδα μόνο τον Κούντε.

Διαβάστε επίσης: Ανυπέρβλητο εμπόδιο για τον ΑΠΟΕΛ, με… μεξικάνικη σάλτσα! (pics & vid)

Το μεγάλο ζητούμενο για τον ΑΠΟΕΛ ήταν να ανταποκριθεί στον γρήγορο ρυθμό που θέλησαν να επιβάλουν οι γηπεδούχοι, να κλείσουν τους χώρους και έχοντας αποτελεσματικές αλληλοκαλύψεις, να μείνουν στο κυνήγι του βαθμολογικού οφέλους. Κατά το πρώτο ημίχρονο, η αλήθεια είναι πως παρά τις πέντε τελικές στον στόχο της Σεβίλλης, οι πρωταθλητές μας δεν τα πήγαν άσχημα όσον αφορά στον ανασταλτικό τομέα, τηρουμένων των αναλογιών. Παρόλο οι οι Ανδαλουσιάνοι εξαργύρωσαν την υπεροχή τους και στη δεύτερη καλή τους ευκαιρία άνοιξαν το σκορ, δεν σάστισαν. Με την πάροδο του χρόνου ανέβηκαν, κράτησαν περισσότερο την μπάλα, αναζητώντας τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό, κάτι που προφανώς δεν ήταν το ευκολότερο.

Οι γαλαζοκίτρινοι στο δεύτερο ημίχρονο παρουσιάστηκαν σαφώς πιο απαιτητικοί στο παιχνίδι τους. Οι γραμμές ανέβηκαν πιο ψηλά, τα μαρκαρίσματα ήσαν πολύ πιο αποτελεσματικά, ενισχύοντας προοδευτικά την πίστη για το θετικό αποτέλεσμα. Μπορεί να μην πάτησαν αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή, αλλά σαφώς δούλεψαν πιο αρμονικά και έβαλαν πολύ δύσκολα τους γηπεδούχους, οι οποίοι όμως διατήρησαν το μηδέν παθητικό. Είχαν την κατοχή της μπάλας οι παίκτες της Σεβίλλης (72%), ενώ οι συμπληρωμένες πάσες έφτασαν στο 91%, μετρώντας οκτώ τελικές στον στόχο έναντι μηδέν του ΑΠΟΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ