aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Επένδυσε» 100 συν 22 χιλιάρικα για τον Μπέζιακ

ΑΠΟΕΛ: «Επένδυσε» 100 συν 22 χιλιάρικα για τον Μπέζιακ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τι είναι το γκολ για τον επιθετικό; Η ζωή και η αναπνοή του! Εξαίρεση, προφανώς, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει ο Ρομάν Μπέζιακ. Ο Σλοβένος «απάντησε» στα δύο γκολ του Ιβάν Τρισκόφσκι, παίρνοντας εν ολίγοις το κόκκαλο από το στόμα της ΑΕΚ, γνωρίζοντας την αποθέωση. Χάρισε τον βαθμό της ισοπαλίας στον ΑΠΟΕΛ σ΄ ένα σημαντικό ντέρμπι, το οποίο τουλάχιστον μέχρι το 82ο λεπτό έμοιαζε… χαμένο.

Ο έμπειρος στράικερ, που την Πέμπτη σβήνει 30 κεράκια στην τούρτα των γενεθλίων του, άνοιξε λογαριασμό στο σκοράρισμα φορώντας τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή του ενόψει της συνέχειας. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη δεν «έσκασε» τυχαίως 100.000 ευρώ στη Γιαγκελόνια ώστε να αποκτήσει τα δικαιώματά του και παράλληλα συμφώνησε, όπως πιστώνει μηνιαίως τον λογαριασμό του παίκτη 22.000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Απολογήθηκαν Μερκής-Βάτερμαν και θεωρείται λήξαν

Οι συστάσεις που έλαβε ήταν τέτοιες που θεωρούσε ότι μειωνόταν αυτομάτως το ρίσκο. Τώρα που πήρε μπρος, εκφράζεται η αισιοδοξία πως θα τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί πλήρως στον νέο σταθμό της καριέρας του και θα αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία στη γραμμή κρούσης. Είναι φορ περιοχής και ένας τέτοιος παίκτης απουσίαζε από το ρόστερ.

Η αλήθεια είναι πως ο Μπέζιακ, κατά τους προηγούμενους μήνες, πέρασε δύσκολα στην Πολωνία. Από άποψης ψυχολογίας δεν ήταν στα καλύτερά του. Η οικογένειά του επιθυμούσε να φύγει από τη χώρα, ενώ ο ίδιος είχε περάσει στο περιθώριο του πρώην προπονητή του στη Γιαγκελόνια, με βασικό λόγο το γεγονός ότι δεν ήθελε να ανανεώσει πρόωρα το συμβόλαιό του. Έχοντας μειωμένο χρόνο συμμετοχής, μοιραία αδυνατούσε να βρεθεί στην καλύτερή του αγωνιστική κατάσταση, κάτι που φάνηκε κατά τις πρώτες του παρουσίες στον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: «Άλλοι παίκτες είχαν το πρόβλημα, δεν έπρεπε να φύγει ο Τραμετσάνι…»

Προχθές, μάλιστα, πέτυχε τα πρώτα του γκολ μετά από πέντε μήνες. Η προηγούμενη φορά που σκόραρε ήταν στις 29 Σεπτεμβρίου 2018 και δη στην εκτός έδρας νίκη της Γιαγκελόνια επί της Γκόρνικ Ζάμπρζε (3-1). Είχε ανοίξει  το σκορ και έδωσε την ασίστ στο τρίτο τέρμα της τέως του ομάδας.

Ο χρόνος, πλέον, φαίνεται ότι άρχισε να δουλεύει υπέρ του, με τον Σλοβένο να γνωρίζει πως έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του βρίσκονται στην Κύπρο, δηλώνοντας πλήρως ευχαριστημένοι. Ο Μπέζιακ είναι επίσης χαρούμενος, την ίδια στιγμή που στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» λένε ότι πρόκειται για δουλευταρά και άριστο επαγγελματία, δείχνοντας στις προπονήσεις ότι μόνο τυχαίος παίκτης δεν είναι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ