aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έπαιξε με… αιφνιδιασμούς

ΑΠΟΕΛ: Έπαιξε με… αιφνιδιασμούς

Άλλη μία φορά, ο ΑΠΟΕΛ αιφνιδίασε. Χθες βράδυ και πιο συγκεκριμένα λίγο πριν οι δείκτες των ρολογιών δείξουν 22:00, προχώρησε σε δύο μετεγγραφές! Αρχικά ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας με την ΠΑΕΕΚ για την απόκτηση του Μπερτ Έσελινκ μέχρι τον Μάιο του 2024 και ακολούθως, διέρρευσε πως έχει συνάψει συμφωνία για την προσθήκη στο ρόστερ του Ζοάο Πέδρο έως το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Πρόκειται για ποδοσφαιριστές που όχι μόνο ξέρουν τι εστί ΑΠΟΕΛ, αλλά είναι πανέτοιμοι να μπουν με τη μία στο σύνολο και να αγωνισθούν.

Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά: Όσον αφορά στον Έσελινγκ που παίρνει θέση στον κατάλογο Β, εκεί που οι πληροφορίες τον έφεραν να μετακομίζει στην Ανόρθωση, με τη μετεγγραφή να τελειώνει εντός της ημέρας, τα πάντα ανατράπηκαν. Ο Πρόδρομος Πετρίδης κινήθηκε αστραπιαία, κάλεσε τον 22χρονο Ολλανδό στο γραφείο του, τα βρήκε σε όλα μαζί του, πήρε τηλέφωνο τον πρόεδρο της ΠΑΕΕΚ, Κλεάνθη Γεωργιάδη, συμφωνήθηκαν τα πάντα και έπεσαν οι υπογραφές. Ο ΑΠΟΕΛ θα καταβάλει €10.000 ρήτρα αποδέσμευσης στην ομάδα της Κερύνειας, που διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 10%. Πρόκειται για χαμηλόμισθο ποδοσφαιριστή καθώς οι νεοφώτιστοι πλήρωναν κάτι παραπάνω από €2.500 τον μήνα.

Ο Έσελινγκ αγωνιζόταν στη Γ’ Κατηγορία Ολλανδίας με τη Ντε Χράαφσχαπ, προτού μετακομίσει πριν από δύο χρόνια στην ΠΑΕΕΚ. Βοήθησε τα μέγιστα την προσφυγική ομάδα ώστε να εξασφαλίσει την άνοδό της για πρώτη φορά στην Α’ Κατηγορία, ενώ στην τρέχουσα σεζόν είναι ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν, μετρώντας φουλ συμμετοχές και δύο γκολ στις νίκες εναντίον της Ομόνοιας και την Ανόρθωσης!

Ο Πέδρο; Πρόκειται για ποδοσφαιριστή που γνωρίζει άριστα ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο 35χρονος, υπενθυμίζουμε, μετά από έξι συναπτά χρόνια στον Απόλλωνα, κατά τα οποία μοίρασε 106 ασίστ και πέτυχε 11 γκολ, αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι και επέστρεψε στη χώρα του για λογαριασμό τούτη τη φορά της Ακαδέμικα ντε Κοΐμπρα, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας.

Ο κόουτς του ΑΠΟΕΛ, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Πέδρο και προφανώς, κρίνει ότι μπορεί να δώσει πολύ περισσότερες λύσεις στον σχηματισμό 3-5-2 σε σχέση με τον Τσεπάκ. Ο Πορτογάλος που εντάχθηκε στον Απόλλωνα το καλοκαίρι του 2015, αρχικά ως δανεικός από την Μπράγκα και στη συνέχεια με ελεύθερη μετεγγραφή, έπαιξε σε 249 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις με την κυανόλευκη φανέλα, κατακτώντας δύο κύπελλα, δύο Σούπερ Καπ, πανηγυρίζοντας παραλλήλως τρεις προκρίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Οι 42 συμμετοχές που είχε καταγράψει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον Απόλλωνα, αποτελούν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση ποδοσφαιριστή στην ιστορία του λεμεσιανού συλλόγου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ