aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Εντονγκαλά, ο άλλος του εαυτός

ΑΠΟΕΛ: Εντονγκαλά, ο άλλος του εαυτός

Εκτός από τη σταδιακή, αλλά εμφανής βελτίωση που καταγράφει ο ΑΠΟΕΛ με τον Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο, ο Κύπριος προπονητής ανίχνευσε και τον τρόπο ώστε να βάλει στο πνεύμα του συνόλου έναν εκ των πιο υψηλόμισθων ποδοσφαιριστών της ομάδας. Ο Ντιεμερσί Εντονγκαλά, μετά την κακή περσινή σεζόν και το αβέβαιο της παραμονής του, βγάζει πλέον στον αγωνιστικό χώρο άλλον εαυτό σε σχέση με εκείνον που ξέραμε τόσο καιρό.

Από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» ο Λεμεσιανός κόουτς, o Εντονγκαλά έχει ανεβάσει ταχύτητα, αρχίζοντας να θυμίζει τον ποδοσφαιριστή που είχε ξεχωρίσει πριν από 16 μήνες στη μετεγγραφική λίστα του ΑΠΟΕΛ για τη θέση του εξτρέμ. Τον ποδοσφαιριστή στον οποίο δόθηκε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές περίπου 380.000 ευρώ ώστε να πει το «ναι» και να ντυθεί στα γαλαζοκίτρινα.

Ο Κονγκολέζος με βελγικό διαβατήριο πλάγιος επιθετικός, δείχνει πολλά στοιχεία που ήταν άγνωστα σε προηγούμενες εμφανίσεις του, κάτι που γεννά την αισιοδοξία ότι στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ακόμα πιο αποδοτικός στον αγωνιστικό χώρο. Όπως είναι η μαχητικότητα, η μεγάλη διάθεση, τα συνεχόμενα ανεβοκατεβάσματα και το πείσμα να κυνηγήσει φάσεις που μοιάζουν χαμένες για την ομάδα του. Και όλα αυτά, τα φανέρωσε αγωνιζόμενος σε τρεις διαφορετικές θέσεις με τον Αυγουστή στον πάγκο. Στη φυσική του θέση, σε ρόλο οργανωτή, αλλά και δεξιού φουλ-μπακ.

Ο βραχύσωμος παίκτης με μεγάλη θητεία σε Γκενγκ και Σταντάρ Λιέγης, αν και καθυστερημένα, μπήκε για τα καλά στην… εξίσωση του συνόλου, με τον ΑΠΟΕΛ να κερδίζει αυτομάτως έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίο προ λίγων μηνών δεν υπήρχαν υψηλές προσδοκίες. Έναν παίκτη που είχε μείνει στην ομάδα το καλοκαίρι επειδή ο ίδιος «πάτησε» στο συμβόλαιό του. Ο Εντονγκαλά, δίχως αμφιβολία, παρουσιάζεται αναγεννημένος και εάν βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, ενδεχομένως αποδειχθεί υπερπολύτιμος στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ