aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ – ΕΝΠ: Έβγαλε την «αγγαρεία» και τώρα… κύπελλο (vid)

ΑΠΟΕΛ – ΕΝΠ: Έβγαλε την «αγγαρεία» και τώρα… κύπελλο (vid)

Με το παρθενικό γκολ του Γαβριήλ ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε την «αγγαρεία» κόντρα στην Ένωση Νέων Παραλιμνίου με 1-0, για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ. Ο Σάββας Πουρσαϊτιδης πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές (10) και ξεκούρασε ποδοσφαιριστής ενόψει του αγώνα κυπέλλου της τετάρτης απέναντι στην Ανόρθωση. Αυτή ήταν η πέμπτη σερί νίκη για τους γαλαζοκίτρινους σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ ανέβηκαν στους 46 βαθμούς και διατηρήθηκαν στην κορυφή του Β’ γκρουπ.

Κατηφόρας συνέχεια για την Ένωση που γνώρισε την τέταρτη της διαδοχική ήττα και έμεινε στους 27 βαθμούς και την προτελευταία θέση. Τα περιθώρια των βυσσινί για παραμονή στην κατηγορία πλέον λιγοστεύουν όλο και περισσότερο…

Το ματς

Την καθολική υπέροχή στο πρώτο ημίχρονο είχε ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι έδειξαν τις προθέσεις τους από το 13ο κιόλας δευτερόλεπτο με τον Μπεν Σαχάρ από καλή θέση, μετά από πάσα του Ντε Βινσέντι να είναι άστοχος. Στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου οι ποδοσφαιριστές του Σάββα Πουρσαϊτίδη «κατασκήνωσαν» στο δικό τους επιθετικό μισό το γηπέδου. Στο 17ο λεπτό του αγώνα μετά από κεφαλιά – πάσα του Μπεν Σαχάρ, ο νεαρός Σταύρος Γαβριήλ έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε από έναν αντίπαλο και με εκτός περιοχής «κεραυνό» την έστειλε στα δίκτυα, αφήνοντας… άγαλμα τον Γκατσέφσκι. Αυτό ήταν το παρθενικό γκολ πρωταθλήματος του Γαβριήλ με την πρώτη ομάδα. Έξι λεπτά αργότερα (23’) ο ΑΠΟΕΛ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντε Βινσέντι να διπλασιάσει τα τέρματα του. Ο Αργεντινός πέρασε από δύο, μπήκε στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ που χτύπησε στο δοκάρι. Κατσαντώνης και Ντε Βινσέντι απείλησαν εκ νέου στο 25’ και το 33’ αντίστοιχα, το 1-0 όμως έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο μέρος η Ένωση, μετά την τριπλή αλλαγή που πραγματοποίησε ο τεχνικός της Λευτέρης Ελευθερίου. Ο ΑΠΟΕΛ ωστόσο ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 63’ και στο 65’ με τους Κατσαντώνη και Μπεν Σαχάρ να μην μπορούν να τελειώσουν εύστοχα αμφότεροι τα γυρίσματα του Κλωναρίδη στην περιοχή. Από εκεί και έπειτα οι βυσσινί κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες με τους Ουντόζι και Ντένιγκ. Το σουτ του Αφρικανού αρχικά στο 66’ απομάκρυνε ο Σίλβα, ενώ το δυνατό σουτ του Αργεντίνου μετά από ωραία προσωπική ενέργεια κατέληξε στο δοκάρι. Ντεμπούτο με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα πραγματοποίησε στο 68’ ο νεαρός Βρόντης. Στο 90+1’ ο Ζαχίντ έχασε τεράστια ευκαιρία να τελειώσει το ματς, από καλή θέση στην περιοχή έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Το 1-0 που διαμορφώθηκε στο 17ο λεπτό έμεινε μέχρι το τέλος.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Σίλβα, Αποστολάκης, Σιέλης, Ζόρζε, Ντίας, Γουίλερ, Ντε Βινσέντι (89′ Σαμπάλα), Γαβριήλ (79′ Ζαχίντ), Κλωναρίδης (67′ Νούχιου), Κατσαντώνης (67′ Βρόντης), Μπεν Σαχάρ (79′ Εντονγκαλά).

ΕΝΠ (Λευτέρης Ελευθερίου): Γκατσέφσκι, Κοτσώνης (46′ Μπαρμπόζα), Μαϊσουράντζε, Μπάλαζιτς, Λουσέρο (46′ Ίρεπ), Μπάρνι, Φελίπε, Ουντότζι (73′ Μπελόνε), Μαρκόφσκι (46′ Κοσμά), Ντένινγκ, Ενγκό.

Σκόρερ: Γαβριήλ 17′ / –

Κίτρινες: Αποστολάκης / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Γ.Σ.Π.

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος: Κώστα Ροβέρτος.

VAR: Νικολάου Γιώργος.

AVAR: Πέτρου Πέτρος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τράττος Λεόντιος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ