aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ενός κακού μύρια έπονται

ΑΠΟΕΛ: Ενός κακού μύρια έπονται

ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

«Ενός κακού μύρια έπονται». Αυτό λέει η λαϊκή παροιμία και ταιριάζει γάντι στον ΑΠΟΕΛ, αφού προχθές βράδυ γνώρισε τον πλέον οδυνηρό αποκλεισμό (από τους ομίλους) της σύγχρονης ιστορίας του. Σαφώς οδυνηρότερο και από τον αποκλεισμό από την Μπάτε με τον ίδιο προπονητή πριν μερικά χρονιά. Το σκηνικό, όμως, ξεκίνησε από τον καθυστερημένο προγραμματισμό το καλοκαίρι.

Στον προχθεσινό αγώνα με τη Σλόβαν Λίμπερετς οι παίκτες έδειξαν μια άνευ προηγούμενου επιπολαιότητα στις κινήσεις τους. Σαφώς καλύτερη ομάδα ο ΑΠΟΕΛ από την τσέχικη, δεν κατάφερε να σκοράρει, αφήνοντάς την μέσα στο παιχνίδι μέχρι και το τέλος και το πλήρωσε. Μια ομάδα που την περασμένη εβδομάδα πέρασε με το… «αχ και βαχ» τη Στεάουα που είχε 15 κρούσματα κορωνοΐου.

Το καμπανάκι είχε κτυπήσει και στον αγώνα με τη Ζρίνσκι, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και την παράταση εκεί όπου ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε πολλά προβλήματα ειδικά μεσοαμυντικά. Τότε φυσικά ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι και έτσι τα όποια προβλήματα υπήρχαν κρύφτηκαν. Όπως οι λάθος επιλογές του προπονητή στη διαχείριση του παιχνιδιού. Στα τελευταία παιχνίδια ο Ενσούε το φωνάζει ότι δεν μπορεί στο αριστερό άκρο της άμυνας. Τρανό παράδειγμα προχθές, αφού όποτε αποφάσιζε να ανέβει δεν μπορούσε να συνδυαστεί με τον Τάμαρι και χρειαζόταν να συγκλίνει πάντα προς τα μέσα για να πασάρει. Ουσιαστικά ο ΑΠΟΕΛ μένει με έναν αριστερό ακραίο αμυντικό, τον Γουίλερ. Στα αριστερά υπάρχει ένας, αλλά στα δεξιά υπεραριθμία με τους Ζεράλδες, Ενσούε, Μιχαΐλοβιτς, Αποστολάκη. Οι δυο τελευταίοι είναι εκτός λίστας. Τέσσερις ακραίοι αμυντικοί για δεξιά, με τους δυο να είναι παροπλισμένοι.

Διαβάστε επίσης: Η υπόσχεση του Πρόδρομου Πετρίδη για τα οικονομικά του ΑΠΟΕΛ

Ο Τάαμαρι έδειξε να έχει διάθεση στα αρχικά στάδια του αγώνα. Μετά χάθηκε και ουσιαστικά ό,τι και αν έκανε δεν του έβγαινε. Από την άλλη, ο Εντονγκαλά ήταν δραστήριος και δημιουργούσε θέματα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να αποσύρει τον Εντονγκαλά και να βάλει στη θέση του τον Αντζίλι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Ισραηλινός θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ περισσότερο στην αριστερή πτέρυγα και τη μετατόπιση του Ιορδανού στα δεξιά. Όλα αυτά, βέβαια, είναι σενάρια. Στην πραγματικότητα, πολλοί από τους γαλαζοκίτρινους δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κόσμου του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: «Κλωτσά» για Άρη ο Τάαμαρι και χάνει έδαφος ο Ολυμπιακός, κερδίζει η Λέουβεν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ