aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για οικονομικό και προγραμματισμό

ΑΠΟΕΛ: Ενώπιον σημαντικών αποφάσεων για οικονομικό και προγραμματισμό

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η τελεία που μπήκε στη φετινή σεζόν, φέρνει αυτομάτως τη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ενώπιον σημαντικών αποφάσεων, οι οποίες αφορούν το οικονομικό κομμάτι και προφανώς, συνδέονται με τον προγραμματισμό της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Η μείωση του προϋπολογισμού θεωρείται δεδομένη, με τη συνεδρία αρχές της εβδομάδας να χαρακτηρίζεται σημαντικότατη. Μετά από επτά χρόνια, η ομάδα ξεκινά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις από το Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα τεθεί ασφαλώς υπόψη.

Έχοντας πλέον μία ξεκάθαρη εικόνα όσον αφορά στη φετινή αγωνιστική περίοδο, τα πάντα τίθενται επί τάπητος, βγάζοντας εν τέλει το ύψος του ελλείμματος. Η οικονομική κατάσταση που βρισκόταν η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος (υπήρχε έλλειμμα έως τον Φεβρουάριο) και η νέα «τρύπα» που άνοιξε μετά την πανδημία, χτυπάνε πιο δυνατά το καμπανάκι. Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόδρομος Πετρίδης, είχε ενημερώσει ότι λόγω του lockdown στο ποδόσφαιρο, η ομάδα κατέγραψε απώλειες περίπου 2.500.000 ευρώ.

Η αναβολή της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, δίνει το χρόνο στη διοίκηση ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως, ενημερώνοντας επισταμένως τους μετόχους (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί αργότερα) για το πού βαδίζει οικονομικά η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να ξεκαθαρίζει πλειστάκις πως «ουδέποτε θα κινδυνέψει οικονομικά ο ΑΠΟΕΛ όσο είμαι εγώ πρόεδρος». Ετοιμάζονται οι οικονομικές καταστάσεις που θα περιλαμβάνουν τα έσοδα που είχε η ομάδα, με τη συμμετοχή στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ να αποτελεί τονωτική ένεση, όπως και τα έξοδα.

Διαβάστε επίσης: «Καζάνι» που βράζει οι ΑΠΟΕΛίστες: «Πυρά» σε Πετρίδη για την ψήφο

Η διοίκηση κλήθηκε φέτος να διαχειριστεί ελλειμματικό προϋπολογισμό, με τον Πρόδρομο Πετρίδη να σημειώνει πριν από ένα έτος κατά την οικονομική ανασκόπηση της σεζόν 2018-2019 ότι τα συνολικά έσοδα ανέρχονταν στα 11.500.000 ευρώ και τα αντίστοιχα έξοδα σε 18.200.000 ευρώ. Για να εξασφαλιστεί μάλιστα η εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας, είχε προεισπραχτεί ένα ποσό της τάξης των 3.000.000 ευρώ, ποσό το οποίο είχε δώσει ικανοποιητική ρευστότητα για να ανταπεξέλθει η διοίκηση σε ότι αφορά τις περσινές υποχρεώσεις.

Διαβάστε επίσης: «Στην Κύπρο για ιατρικά στον ΑΠΟΕΛ, τον χάνει ο Ζεσούς»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ