aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ενόχλησε ο τρόπος

ΑΠΟΕΛ: Ενόχλησε ο τρόπος

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ, αυτό που ενόχλησε πολύ περισσότερο είναι ο τρόπος που σταμάτησε το νικηφόρο σερί. Προβλημάτισε για να ακριβολογούμε η επιεικώς μέτρια απόδοση. Οι δύο χαμένοι βαθμοί απέναντι στην Αλκή και μάλιστα στο ΓΣΠ προσγείωσαν ανώμαλα τους γαλαζοκίτρινους, τέσσερις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Η ισοπαλία, δίχως αμφιβολία, αποτελεί πισωγύρισμα. Η πρώτη βαθμολογική απώλεια μέσα στο 2019, εξανέμισε τη διαφορά ασφαλείας που διατηρούσαν από τους διώκτες τους και παραλλήλως, ήλθε να υπενθυμίσει ότι κανένα αποτέλεσμα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες έχουν κίνητρα, οπότε εάν δεν αποτυπώσεις την ανωτερότητά σου, οι πιθανότητες να την πατήσεις πολλαπλασιάζονται.

Διαβάστε επίσης: Εμψύχωνε με τις πατερίτσες ο Πρόδρομος, αγκαλιά Πάρντο-Μοράις

Η νευρικότητα, τα ατομικά λάθη και η αναποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια αποτέλεσαν τους βασικούς λόγους της διακοπής των εννέα διαδοχικών νικών (επτά πρωτάθλημα, δύο κύπελλο) και φυσικά της μη επίτευξης γκολ. Παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης υστέρησαν. Συν τοις άλλοις οι εσωτερικές και εξωτερικές κινήσεις του Πάολο Τραμετσάνι δεν προσέδωσαν την απαιτούμενη πνοή, με τον ΑΠΟΕΛ να εγκλωβίζεται σε μονοδιάστατο τρόπο ανάπτυξης, κάτι που διευκόλυνε την Αλκή στο έργο της.

Διαβάστε επίσης: Tελευταία μέρα μετεγγραφών, ποιες ομάδες «τρέχουν» και τι ψάχνουν

Το προχθεσινό στραβοπάτημα, τρεις σχεδόν μήνες από το προηγούμενο στην Πάφο με την τοπική ομάδα (0-0), προφανώς δεν προκαλεί πανικό. Παρά τον φυσιολογικό προβληματισμό για το αρνητικό αποτέλεσμα, στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ ήταν και παραμένουν ψύχραιμοι. Η διοίκηση είναι σίγουρη για τη δουλειά που γίνεται στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», τα αποτελέσματα φαίνονται στον αγωνιστικό χώρο κατά το τελευταίο τρίμηνο και εκφράζουν την αισιοδοξία πως το σύνολο θα τεθεί σε νικηφόρα τροχιά στο εντός έδρας ματς του ερχόμενου Σαββάτου με την Πάφος FC. Αυτός είναι και ο ρόλος του Πάολο Τραμετσάνι, να εγγυάται τη διαρκή βελτίωση της ομάδας, σε μια περίοδο κατά την οποία η πίεση θα αυξάνεται όλο και περισσότερο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ