aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ένας Θρύλος που συνεχίζει να εκπέμπει SOS

ΑΠΟΕΛ: Ένας Θρύλος που συνεχίζει να εκπέμπει SOS

Διόλου εύκολη δεν είναι η εβδομάδα που διανύουμε στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα της πρωτεύουσας μετά την βαριά ήττα από τη Βασιλεία (0-3), δέχθηκε άλλη μια από την Πάφο, η οποία σαφώς και χαρακτηρίζεται… εκτός προγράμματος. Με την έλευση του Μαρίνου Ουζουνίδη και το… ξέσπασμα στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα (4-1), όλοι περίμεναν πως άρχισε μια νέα εποχή. Μάταια, αφού οι γαλαζοκίτρινοι συνεχίζουν να προβληματίζουν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Αβίαστα λάθη, αμυντική δυσλειτουργία, επιθετική αφλογιστία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που παρατηρούνται στην εικόνα του ΑΠΟΕΛ. Ο νέος τεχνικός της ομάδας έκανε λόγο για νοοτροπία η οποία δεν είναι υπερβολή να πούμε πως δεν θυμίζει αυτή του… πρωταθλητή. Οι παίκτες των πρωτευουσιάνων μοιάζουν χαμένοι στα μεγαλύτερα διαστήματα των τελευταίων αγώνων, ενώ οι συχνές αλλαγές των προπονητών, έχουν βάλει κι αυτές το… λιθαράκι τους ως προς αυτή την εικόνα που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η μεγαλύτερη διαφορά των τελευταίων οκτώ χρόνων και η… πρόκληση

Πάολο Τραμετσάνι (έχτισε την ομάδα μαζί με τον Τέτι), Τόμας Ντολ, Κόρε Ίνκεμπριγκτσεν, δεν κατάφεραν να… αναστήσουν τους γαλαζοκίτρινους ώστε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου πρωταθλήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι παίκτες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης. Το αντίθετο.

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω είναι αυτό που χαρακτηρίζει ο ΑΠΟΕΛ, λίγες μέρες πριν αρχίζουν τα μαζεμένα ντέρμπι. Ομόνοια και Απόλλων είναι οι δύο επόμενοι αντίπαλοι (την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ θα αναμετρηθεί με τους κυανόλευκους της Λεμεσού καθώς ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η θέση τους δεν θα αλλάξει), οι οποίοι μόνο εύκολοι δεν χαρακτηρίζονται.

Ο Ουζουνίδης πέρα από πρόσωπα και συστήματα, έχει μπροστά του δύσκολο έργο στον τομέα της ψυχολογίας και της νοοτροπίας. Καλείται να επαναφέρει το… DNA του πρωταθλητή, να… εμπεδώσουν οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ πως μπορούν να φτάσουν στην κορυφή και έπειτα να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο με το… μαχαίρι στα δόντια. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει και οι γαλαζοκίτρινοι καλούνται να συνέλθουν αν θέλουν να σηκώσουν την κούπα για 8η συνεχόμενη χρονιά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ