aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ένας γίγαντας στην επίθεση!

ΑΠΟΕΛ: Ένας γίγαντας στην επίθεση!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το έπαιρναν από εδώ, το έπαιρναν από εκεί στον ΑΠΟΕΛ και τελικά, κατέληξαν στον γιγαντόσωμο επιθετικό, Άντχε Νούχιου! Ο 31χρονος Κοσοβάρος ποδοσφαιριστής που βλέπει τον κόσμο από το 1 μέτρο και 97 εκατοστά, έχει συμφωνήσει στις πλείστες πτυχές του προτεινόμενου διετούς συμβολαίου και με την άφιξή του στην Κύπρο, θα επικυρωθεί η συμφωνία.

Με βάση την ακτινογραφία, δεν πρόκειται για γρήγορο επιθετικό, διαθέτοντας ένα διαφορετικό αγωνιστικό «πακέτο» σε σχέση με τον Μπεν Σαχάρ. Είναι παίκτης που κινείται στην περιοχή, μαχητικός, ξέρει το πώς πρέπει να δράσει ενώ με το γερό εκτόπισμά του γίνεται ιδιαίτερα απειλητικός (και) στο ψηλό παιχνίδι.

Από το καλοκαίρι του 2013 , έβγαζε το… ψωμί του στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα Σέφιλντ Γουένσντεϊ (Τσάμπιονσιπ), αποτελώντας για 7 συναπτές σεζόν τον βασικό σέντερ-φορ. Το κοντέρ του «γράφει» 283 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, 27 ασίστ  και 50 τέρματα. Πρόκειται, ασφαλώς, για απαιτητικό πρωτάθλημα και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό. Ο Νούχιου που έμεινε ελεύθερος αρχές Αυγούστου, παρά το γεγονός ότι λατρεύτηκε από τους φίλους  του αγγλικού συλλόγου, ήθελε να ανοίξει μία νέα σελίδα στην ποδοσφαιρική του καριέρα.

Πριν μετακομίσει στη Σιέφιλντ, έπαιξε για μία σεζόν στην Εσκιέχισπορ (Τουρκία), πετυχαίνοντας 4 τέρματα σε 40 αγώνες. Ο Νούχιου είναι κάτοχος αυστριακού διαβατηρίου καθώς, αγωνίσθηκε επί σειρά ετών στα γήπεδο της εν λόγω χώρας. Ο Κοσοβάρος ξεκίνησε την καριέρα του στην Αούστρια Κάρντεν πριν από 12 χρόνια, μετακόμισε το 2009 στη Ριντ (27 αγώνες, 6 γκολ) και ακολούθως έπαιξε στη Ραπίντ Βιέννης (2010-12) μετρώντας 17 γκολ και τρεις ασίστ σε 71 εμφανίσεις.

Ο Νούχιου είναι διεθνής με το Κόσοβο. Στις 20 Μαρτίου 2017 έκανε ντεμπούτο σε προκριματικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 εναντίον της Ισλανδίας και σημείωσε το μοναδικό γκολ της ομάδας του στην ήττα με 1-2.  Αγωνίσθηκε συνολικά σε 15 ματς με το Κόσοβο και πέτυχε 2 τέρματα. Αξίζει να σημειωθεί πως έπαιξε στις μικρές εθνικές ομάδες της Αυστρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ