aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ένα πολυεργαλείο με τιμή πώλησης €3.000.000

ΑΠΟΕΛ: Ένα πολυεργαλείο με τιμή πώλησης €3.000.000

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της μεσαίας γραμμής, προέρχεται από «γεμάτη» σεζόν στην Αούστρια Βιέννης, κουβαλά παραστάσεις από τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ, είναι σε καλή ποδοσφαιρικά ηλικία και ασφαλώς, στον ΑΠΟΕΛ έλαβαν τις καλύτερες συστάσεις για την αξία του, κρίνοντας ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις.

Ο Ούρος Μάτιτς, αδελφός του Σέρβου σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νεμάνια, αποτελεί τη δεύτερη προσθήκη των πρωταθλητών, μετά την ανακοίνωση του νεαρού αμυντικού Χρίστου Σιέλη. Ο 29χρονος μέσος, ο οποίος ανήκει στην Κοπεγχάγη και στη λήξασα σεζόν αγωνίσθηκε στην Αούστρια (35 αγώνες και 6 γκολ), αποκτήθηκε από τον ΑΠΟΕΛ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Με τον σύλλογο της Δανίας διατηρεί συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2021. Μάλιστα, στους όρους της συμφωνίας, περιλαμβάνεται και δικαίωμα αγοράς σε περίπτωση που ικανοποιήσει, με την καταβολή ασφαλώς συγκεκριμένου ποσού στην Κοπεγχάγη.

Διαβάστε επίσης: Πιέρος για Μάτιτς: «Τεχνίτης, μοιάζει με τον Πίντο. Έχει ποιότητα για τον ΑΠΟΕΛ»

Ο Μάτιτς, λοιπόν, διακρίνεται για τα τρεξίματά του και τη μαχητικότητά του. Μάλιστα, δεν διστάζει να δοκιμάσει το πόδι από μακρινή απόσταση, πετυχαίνοντας στην έως τώρα καριέρα του ορισμένα όμορφα γκολ. Είναι μέσος με περισσότερο οργανωτικά καθήκοντα, γι΄ αυτό και κατέγραψε τις πλείστες συμμετοχές ως «8άρι». Ασφαλώς, με βάση τη σκιαγράφησή του, μπορεί να δώσει λύσεις ως ανασταλτικός και επιθετικός μέσος. Κάτι που καταγράφηκε, βεβαίως, ως επιπρόσθετο προσόν.

Ο Σέρβος γεννήθηκε στο Σάμπατς στις 23/5/1990 και ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο σε ηλικία 18 ετών. Έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στις 30 Μαΐου 2009 με την Κόσιτσε κόντρα στην Ταρτάν Πρεσόφ. Στην ομάδα της Σλοβακίας καθιερώθηκε, ανέβασε τις μετοχές, τα «λαγωνικά» της Μπενφίκα έμειναν ευχαριστημένοι όταν τον παρακολούθησαν διά ζώσης και με συνοπτικές διαδικασίες τον έβαλαν στο αεροπλάνο για την Πορτογαλία.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Μετεγγραφική «φωτιά», γράφουν για πρόταση σε Ιταλό μπακ

Ακολούθως και δη τον Ιανουάριο του 2014, μετακόμισε στην Μπρέντα, απογειώνοντας για τα καλά πλέον την καριέρα του. Με 73 συμμετοχές και 4 γκολ τη διετία 2014-2016 στο ολλανδικό πρωτάθλημα, η Στουρμ Γκρατς κατάφερε να τον ντύσει στα χρώματά της. Στην Αυστρία έκανε το… μπαμ και με 20 συμμετοχές τη σεζόν 2016-17 ανάγκασε την Κοπεγχάγη να βγάλει από το ταμείο 3 εκατομμυρίων ευρώ για να τον αποκτήσει. Η μετεγγραφή έκλεισε τον Ιανουάριο του 2017, με τον Μάτιτς να καταγράφει 38 συμμετοχές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ