ΑΠΟΕΛ: Ένα κλικ που θα μείνει στην ιστορία

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Είθισται στις πρώτες προπονήσεις μιας ομάδας τη δόξα να κλέβουν τα νέα πρόσωπα. Ο ΑΠΟΕΛ είχε αρκετούς νέους στην πρώτη σύναξη στο ανανεωμένο προπονητικό κέντρο «Pari Match Αρχάγγελος». Αλ-Τάαμαρι, Καζού, Νατέλ, Ρόμο, Tαβάρες, Άλεξ Κωνσταντίνου, ακόμα και η επιστροφή του Πάολο Ζορζε υπό το πόστο του βοηθού προπονητή είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Και να ήθελες να επικεντρωθείς στους νέους του ΑΠΟΕΛ, λες και θα αντιληφθείς από μια φωτογραφία τι θα προσφέρει ο καθένας από αυτούς στο γήπεδο, τα παρατάς μόλις πέσει μπροστά σου η φωτογραφία του κ. Αντωνάκη στο παγκάκι μπροστά από τον ανανεωμένο Αρχάγγελο. Ο άνθρωπος ιστορία του ΑΠΟΕΛ και η νέα σύγχρονη εποχή των γαλαζοκιτρίνων.

Υπηρετεί ακούραστα τον ΑΠΟΕΛ από το 1972. «Ο Αρχάγγελος είναι το σπίτι μου», ανέφερε πολλάκις ο Αντώνης Λουκά. Ο κύριος Αντωνάκης, έτσι τον φωνάζουν ποδοσφαιριστές, προπονητές υπαλληλικό προσωπικό και κόσμος του ΑΠΟΕΛ, μεγάλωσε γενιές και γενιές στο προπονητικό κέντρο των «γαλαζοκιτρίνων».

Πανηγύρισε τεράστιες επιτυχίες και έκλαψε όπως μαρτυρά πολλές φορές στις επιτυχίες. Διαμένει μόνιμα στον «Αρχάγγελο» παρέα με τις αγαπημένες του γάτες. Για χρόνια ολόκληρα ζούσε στο ξύλινο σπιτάκι (εκεί στεγάζονταν παλιά τα αποδυτήρια του ΑΠΟΕΛ) διακοσμημένο με αφίσες που απεικονίζουν τις επιτυχίες που βίωσε στο πέρασμα των 46 χρόνων που υπηρετεί τον ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Υπό προϋποθέσεις θα κερδίσει περισσότερο έδαφος ο Αλάρ

Η κεντρική φωτογραφία συνδέει τον ρομαντισμό με τον επαγγελματισμό στο ποδόσφαιρο. Όσα βήματα μπροστά και εάν έκανε ο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια, όσο και αν εκσυγχρονίστηκαν τα πάντα στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, όσα εκατομμύρια και να ξοδευτούν για μετεγγραφές ποδοσφαιριστών, εικόνες σαν αυτές θα είναι πάντα πιο σημαντικές στις καρδιές των φιλάθλων και θα αποδεικνύουν ότι το ποδόσφαιρο και η κάθε ομάδα ξεχωριστά είναι πολύ σημαντικότερα από το κάθε νέο απόκτημα.

Υ.Γ. Συγχαρητήρια στον φωτογράφο Σάκη Σαββίδη, ο οποίος κατάφερε να αποθανατίσει αυτή την στιγμή. Ίσως να μην το έχει αντιληφθεί αλλά η εικόνα αυτή θα μείνει στην ιστορία και έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από το κάθε νέο μετεγγραφικό απόκτημα που πάτησε το πόδι του για πρώτη φορά στο προπονητικό κέντρο του ΑΠΟΕΛ και αδίκως εμείς οι δημοσιογράφοι προτάξαμε στα ρεπορτάζ μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ