aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ένα αμυντικός των... €4.500.000 σε τριάμισι χρόνια

ΑΠΟΕΛ: Ένα αμυντικός των… €4.500.000 σε τριάμισι χρόνια

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Τον ηγέτη της αμυντικής γραμμής του ΑΠΟΕΛ ψάχνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο Ελλαδίτης προπονητής θέλει να κλείσει την τετράδα των κεντρικών αμυντικών με έναν ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του ηγέτη στα μετόπισθεν των γαλαζοκιτρίνων. Στο ρόστερ υπάρχουν οι Μερκής, Νικόλας Ιωάννου (μπορεί να παίξει και ως αριστερός μπακ) και Ράφαελ Σάντος, ενώ λύσεις μπορεί να δώσει και ο Χρίστος Σιέλης.

Στο «ραντάρ» του Εβρίτη τεχνικού μπήκε ο Λίντσεϊ Ρόουζ του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Γάλλος στόπερ δεν είναι νέο όνομα στο μετεγγραφικό ρεπορτάζ του ΑΠΟΕΛ, καθώς είχε «παρελάσει» από τα Μέσα Ενημέρωσης της Κύπρου και της Ελλάδος τον περασμένο Απρίλιο. Οι συνθήκες έχουν «ωριμάσει» ή αν προτιμάτε επιτρέπουν στους γαλαζοκίτρινους της Λευκωσίας να κοιτάξουν πιο «ζεστά» την περίπτωση του 28χρονου κεντρικού αμυντικού. Ο λόγος είναι η επιθυμία του Άρη Θεσσαλονίκης να παραχωρήσει τον Ρόουζ παρά το γεγονός ότι διατηρεί συμβόλαιο μέχρι το 2022 κυρίως λόγω των οικονομικών δεδομένων, αφού οι κιτρινόμαυροι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα.

Η περίπτωση του Ρόουζ μόνο εύκολη δεν είναι για τον ΑΠΟΕΛ, αφού το 25% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή ανήκουν στην Λοριάν, από την οποία τον απέκτησε ο Άρης το Καλοκαίρι του 2019 έναντι 170.000 ευρώ (αφού τον είχε ενωρίτερα ως δανεικό για έξι μήνες). Πολύ χαμηλό ποσό αν αναλογιστεί κανείς ότι για «χατίρι» του Ροζ δαπανήθηκαν σε διάστημα τριών χρόνων 4.500.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα από το 2013 έως το 2016 πωλήθηκε τρεις φορές σε γαλλικές ομάδες και πλήρωσαν έκαστος από 1.500.000 ευρώ. Αρχικά τον αγόρασε τον Ιανουάριο του 2013 η Βαλενσιέν (24 συμμετοχές) η οποία ενάμιση χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 2014 τον πώλησε στην Λυών (19 συμμετοχές), ενώ το Καλοκαίρι του 2016 η Λοριάν (46 συμμετοχές) τον έκανε δικό της δαπανώντας όσα είχε ξοδέψει η προηγούμενη ομάδα του.

Στη λήξασα σεζόν ο Ρόουζ ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Άρη καταγράφοντας 44 συμμετοχές. 21 φορές έπαιξε στο κέντρο της τριάδας των στόπερ (σε σχηματισμό 3-4-3 ή 3-5-2), 21 φορές ως δεξί στόπερ και μία φορά εξ ανάγκης ως αριστερός κεντρικός αμυντικός. Στα αξιοσημείωτα οι επιθετικές επιδόσεις του, καθώς αν και αμυντικός πέτυχε τρία τέρματα και πιστώθηκε τέσσερις ασίστ.

Αναζητώντας πληροφορίες για τον Ρόουζ στο διαδίκτυο εντοπίσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ της ελλαδικής ιστοσελίδας metrosport.gr στο οποίο καταγράφεται με αρκετές λεπτομέρειες η πορεία του Ροζ από παιδί μέχρι τη μετεγγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης και το παραθέτουμε αυτούσιο.

«Είναι έξυπνος, πεισματάρης και εργατικός. Μισεί την αποτυχία. Πιστεύει ότι οι δοκιμασίες της ζωής είναι ένα καλό μάθημα και μπορούν να σε κάνουν πιο δυνατό. Δεν το βάζει στα πόδια στα δύσκολα αλλά παλεύει για να γίνει καλύτερος. Έχει μεγάλη πίστη στον εαυτό του. Είναι υπερήφανος για την καταγωγή του και χαίρεται να βλέπει τους συμπατριώτες του να τον θαυμάζουν.

Who is Who

Πλήρες Όνομα: Λίντσεϊ Ρόουζ

Hμερ. Γέννησης: 8 Φεβρουαρίου 1992

Τόπος Γέννησης: Ρεν

Ύψος: 1,84μ.

Εθνικότητα: Γαλλία, Μαύρικιος.

Ο πιεστικός μπαμπάς, η Ρεν και η απογοήτευση

Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών ο πατέρας του τού έβαλε μια μπάλα στα πόδια και φρόντισε να τον εγγράψει στο Blosne Club της γειτονιάς. Το νεαρό της ηλικίας του δεν του επέτρεπε να αγωνιστεί, όμως. Έμεινε εκεί μέχρι τα 10 του χρόνια, όταν και μετακόμισε στη Σταντ Ρεν. Εάν και μικρός ένιωσε την πίεση της ομάδας και από τις πρώτες του στιγμές τι σημαίνει να είσαι επαγγελματίας.

Η πίεση του πατέρα του και η επιθυμία του να αγωνιστεί στην ομάδα τον πείσμωσαν και άρχισε να δουλεύει σκληρά. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που ήρθε νέος εκπαιδευτής. Δεν ανεχόταν την αδικία και εκείνος φρόντιζε να τον κρατά στο περιθώριο και τότε ο «διάβολος» βγήκε από μέσα του. Σε μια κόντρα με έναν συμπαίκτη του αντί να τον βοηθήσει, τον έσπρωξε και τον τραυμάτισε. Από τότε δεν έμαθε νέα του και ίσως, όπως έχει παραδεχθεί σε συνέντευξη του, να έχει σταματήσει και το ποδόσφαιρο εξαιτίας του. Οι προπονητές του, φυσικά, και δεν ανέχτηκαν την ανάρμοστη αυτή συμπεριφορά και παρότι ζήτησε συγγνώμη του έδειξαν την πόρτα της εξόδου.

Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκε να τα παρατήσει αλλά δεν το έκανε. Φρόντισε η περιπέτεια του αυτή να γίνει ένα καλό μάθημα που θα τον βελτιώσει ως άνθρωπο αλλά και ως ποδοσφαιριστή. Έτσι και έγινε! Η Ρεν έγινε ένα πικρό μάθημα που τον άλλαξε.

Η μόνιμη στέγη που δε βρήκε ακόμη

Ανοίγοντας την καρδιά του στα μέσα της Γαλλίας έχει τονίσει ότι θα ήθελε να μείνει σε μια ομάδα για πολλά χρόνια. Ομως, δεν το έχει πετύχει.

Επόμενος σταθμός η Σταντ Λαβάλ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο σύλλογο προσπάθησε να κάνει πράξη όλα όσα έμαθε στη Ρεν. Έμεινε για τρία χρόνια και έπειτα υπέγραψε σε Βαλενσιέν. Εκεί είχε την εμπιστοσύνη του προπονητή, ένιωθε καλά και μπορούσε να εξελιχθεί και να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στον αγωνιστικό χώρο. Έμεινε μόλις μια χρονιά στη Βαλενσιέν.

Επόμενη στάση η Λιόν. Ο γαλλικός σύλλογος είχε τις τέλειες υποδομές, τους ανθρώπους και το υλικό για να εξελιχθεί. Δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τεχνικών και έφυγε δανεικός τη δεύτερη του χρονιά στη Λοριάν. Εκεί κατάφερε να κερδίσει τους ανθρώπους και τον προπονητή του συλλόγου, ο οποίος τον αγόρασε το 2016. Έμεινε για ένα εξάμηνο στην ομάδα και έπειτα δόθηκε δανεικός στη Μπαστιά. Μέτρησε μόλις εννέα συμμετοχές και επέστρεψε.

Στο πρόσωπο του Mickael Laudreau βρήκε τον «ποδοσφαιρικό πατέρα» που αναζητούσε. Τον πίστεψε, τον εμπιστεύτηκε και άλλαξε πολύ. Ωστόσο, η τοποθέτηση του στο δεξί άκρο της άμυνας δεν ευνόησε την παραμονή του και η Λοριάν αποφάσισε να τον δώσει και πάλι δανεικό.

Oι επιδόσεις του στη Γαλλία

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ
ΛΑΒΑΛ 72 3 12 2
ΒΑΛΕΝΣΙΕΝ 24 1 1 4
ΛΥΩΝ 19 4 2
ΛΟΡΙΑΝ 47 5 1 4
ΜΠΑΣΤΙΑ 9 1

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για εκείνον:

1) Αγαπά το πρωτάθλημα της Premier League. Θα ήθελε να αγωνιστεί εκεί.

2) Είναι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όνειρο του να αγωνιστεί με τη φανέλα της.

3) Δεν έχει κάποιον αγαπημένο ποδοσφαιριστή. Του αρέσει ο Τιάγκο Σίλβα, ο Σέρχιο Ράμος και ο Ρίο Φέρντιναντ. Όμως, δεν είναι ο τύπος που θα κρεμάσει αφίσες στο σπίτι του αλλά τους μελετά σε βίντεο και κρατά τα χρήσιμα στοιχεία του παιχνιδιού τους.

4) Πιστεύει ότι ένας αγώνας απέναντι σε μεγάλα ονόματα όπως είναι ο Φαλκάο ή ο Ιμπραϊμοβιτς ισούται με έξι μήνες προπόνηση.

5) Ο άνθρωπος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του ήταν ο πατέρας του. Έχει αδυναμία στη μητέρα του.

6) Αγαπά τα ταξίδια, τη θάλασσα, τα σπορ και το ψάρεμα.

7) Λατρεύει το σούσι.

8) Έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα αυτοκίνητα και στον ελεύθερο του χρόνο πηγαίνει κάνε αγώνες με καρτ με τους φίλους του.

9) Η οικογένεια του είναι πάνω από όλους και από όλα. Φροντίζει πάντα να χαμογελούν ενώ με κάθε ευκαιρία προσπαθεί να μάθει στο γιο του τα μυστικά του ποδοσφαίρου αλλά και του μπάσκετ».

Οι καλύτερες στιγμές του Ρόουζ με τη φανέλα του Άρη στη λήξασα σεζόν

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ