aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ένα 90λεπτο, μια νίκη και μια τεράστια 47μηνη δίψα

ΑΠΟΕΛ: Ένα 90λεπτο, μια νίκη και μια τεράστια 47μηνη δίψα

Μακράν το σπουδαιότερο αποτελεί για τον ΑΠΟΕΛ το κυριακάτικο παιχνίδι με αντίπαλο την Ανόρθωση, με βάση πάντοτε τη σημασία και το τι ακριβώς διακυβεύεται. Σε καμία περίπτωση η κατάληψη της δεύτερης θέσης δεν θα θεωρηθεί αποτυχία, βάζοντας στην εξίσωση μία σειρά από παράγοντες. Δεν είναι απλά και μόνο το πιο σημαντικό 90λεπτο της φετινής σεζόν, αλλά γενικότερα των τελευταίων τριών ετών για λόγους που έχουν ως αφετηρία την οικονομική βιωσιμότητα και επεκτείνονται στο πρεστίζ.

Σε περίπτωση που υπερκεράσει το τελευταίο εντός έδρας εμπόδιο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τότε η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή εξασφαλίζει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, διοργάνωση που αγωνίστηκε για τελευταία φορά πριν από 47 ολόκληρους μήνες. Από τον Ιούλιο του 2018, συγκεκριμένα, όταν είχε μετρήσει δυνάμεις με τη Σούντουβα για τον 1ο προκριματικό γύρο και αποκλείστηκε, συνεχίζοντας το οδοιπορικό στο Γιουρόπα Λιγκ.

«Πρόκειται για πάρα πολύ σημαντική αναμέτρηση. Και για εμένα προσωπικά για λόγους που όταν κερδίσουμε θα τους αναλύσω», τόνισε χαρακτηριστικά ο κόουτς, μιλώντας στην κάμερα της ομάδας. «Στόχος μας είναι η νίκη στο παιχνίδι της Κυριακής. Θα είναι τεράστια επιτυχία και θέλω να τη χαρώ με τους ποδοσφαιριστές και τον κόσμο», πρόσθεσε ο Αυγουστή, ο οποίος απηύθυνε έκκληση στους ΑΠΟΕΛίστες για μαζική παρουσία, ώστε η αποστολή να στεφθεί με επιτυχία, πανηγυρίζοντας όλοι μαζί μετά το τριπλό σφύριγμα του διαιτητή.

«Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι για την παρουσία του κόσμου. Να μην δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα για να πάει χαμένη αυτή η προσπάθεια. Γιατί ομολογουμένως έγινε μεγάλη προσπάθεια. Μπήκαμε εξάδα, προσπαθούμε μέχρι το τέλος να διεκδικήσουμε πράγματα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει στο πρωτάθλημα», ανέφερε. Σε άλλο σημείο, επισήμανε ότι πρέπει άπαντες να αποβάλουν από το μυαλό τι έγινε μέσα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», μπαίνοντας έτσι στο ΓΣΠ με αποφασιστικότητα, σκεφτόμενοι αποκλειστικά το τι θα πράξουν στον αγωνιστικό χώρο, ώστε να κερδίσουν τη μάχη. «Να σκεφτούμε το πώς πρέπει να μπούμε από το πρώτο λεπτό, μαζί με τον κόσμο μας, να τον βάλουμε στο παιχνίδι. Με καλή οργάνωση, καλή τακτική να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Η Ανόρθωση είναι πάρα πολύ καλή ομάδα, ικανή να σε τιμωρήσει.

Διαθέτει αρκετούς ποιοτικούς παίκτες, επομένως πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο. Ελπίζω αυτή τη φορά η τύχη να είναι με το μέρος μας και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», ανέφερε ο Αυγουστή, ο οποίος ενημερώνεται για την κατάσταση των παικτών που είναι αμφίβολοι, δίνοντας παραλλήλως όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην τακτική που θα ακολουθήσει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ