aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ελεγχόμενη κατάσταση, αλλά…

ΑΠΟΕΛ: Ελεγχόμενη κατάσταση, αλλά…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο πρώτος αγώνας με την Ανόρθωση για την ημιτελική φάση του κυπέλλου εννοείται πως κυριαρχεί στο μυαλό όλων στον ΑΠΟΕΛ. Ωστόσο, μέχρι τις 14 Απριλίου, που θα στηθεί η μπάλα στη σέντρα του «Αντώνης Παπαδόπουλος», μεσολαβούν 12 ολόκληρες μέρες και 2 αγώνες στο πρωτάθλημα (Νέα Σαλαμίνα εκτός, Παραλίμνι εντός). Με τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού να είναι προς το παρόν ελεγχόμενη (9 βαθμοί), εννοείται πως οποιαδήποτε υποτίμηση αντιπάλων ενδεχομένως να φέρει τα πάνω-κάτω, οδηγώντας την ομάδα σε επιπρόσθετες έγνοιες.

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, δηλώνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο κυριακάτικο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, θέλοντας να ξεκινήσουν από εκεί που σταμάτησαν στις 19 Μαρτίου. Μετά την επιτυχία επί της Ομόνοιας στο κύπελλο (1-0), είχαν επιβληθεί της Καρμιώτισσας (2-0) και της Δόξας (1-0), αποτυπώνοντας στον αγωνιστικό χώρο την ανωτερότητά τους. Το επικείμενο ματς στο «Αμμόχωστος» ωστόσο δεν έχει σχέση με αυτά που προηγήθηκαν. Και γιατί μεσολάβησε διακοπή δύο εβδομάδων και γιατί οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα και βρίσκονται πλέον με τη… θηλιά στον λαιμό.

Το θετικό για τον Σάββα Πουρσαϊτίδη είναι το γεγονός πως, με βάση τα χθεσινά δεδομένα, εκτός επιλογών είναι μονάχα οι παροπλισμένοι έως το τέλος της σεζόν Γιώργος Εφραίμ και Τζακ Μπερν. Ο Χρίστος Σιέλης, που δεν αγωνίσθηκε στην εθνική ομάδα, επέστρεψε στις προπονήσεις, την ίδια ώρα που ενσωματώνονται και οι Φράνσις Ουζόχο (Νιγηρία), Άντχε Νούχιου (Κόσοβο).

Ο Ελλαδίτης προπονητής θα αξιολογήσει και σήμερα την κατάσταση των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών, καταλήγοντας στους 11 που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα. Δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή «έκπτωση» όσον αφορά στις επιλογές. Αφενός θέλει να μπει… τελεία το συντομότερο με οποιοδήποτε σενάριο βαθμολογικών περιπετειών και αφετέρου να διατηρήσει άπαντες σε καλή αγωνιστική κατάσταση ενόψει της τιτάνιας προσπάθειας απέναντι στην Ανόρθωση για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ