aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Έκρηξη» και απόσβεση της επένδυσης πολλών χιλιάδων ευρώ

ΑΠΟΕΛ: «Έκρηξη» και απόσβεση της επένδυσης πολλών χιλιάδων ευρώ

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

«Κάλιο αργά παρά ποτέ», λένε προφανώς στον ΑΠΟΕΛ. Βλέπουν έναν Τομάς ντε Βινσέντι πολύ διαφορετικό σε σχέση με εκείνον των πρώτων μηνών, θυμίζοντας τον παίκτη που έκανε τη διαφορά κατά την πρώτη θητεία στην ομάδα. Ο Αργεντινός διανύει εδώ και ένα μήνα περίοδο εκπληκτικής αγωνιστικής κατάστασης, φωνάζοντας «παρών» στα δύσκολα, κάτι που ενισχύει την πεποίθηση ότι στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ θα αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία. Φτάνει να είναι υγιής.

Αφετηρία της αγωνιστικής «έκρηξης» του Τομάς αποτέλεσε ο επαναληπτικός αγώνας με το Παραλίμνι για τα ημιτελικά του κυπέλλου στο «Τάσος Μάρκου». Στις 14 Απριλίου, έκανε σε αδρές γραμμές καλό παιχνίδι, επισφραγίζοντας τη θετική του παρουσία με ασίστ. Έκλεψε την μπάλα στο 90+3΄, μπήκε με ορμή στην περιοχή και έδωσε έτοιμο γκολ στον Αντρέ Βιντιγκάλ.

Τέσσερις μέρες μετά, ήρθε η επιβράβευση από τον Πάολο Τραμετσάνι! Του έδωσε φανέλα βασικού στο πρωτάθλημα μετά από αποχή αρκετών εβδομάδων λόγω τραυματισμού. Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και παρά την ήττα (0-1), ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής. Δραστήριος σε όλη του διάρκεια του 90λεπτου, διένυσε εκατοντάδες μέτρα, κατέγραψε τέσσερις τελικές προσπάθειες για γκολ και μία φορά είδε την μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Τόνιο Ραμίρεθ.

Ο Ντε Βινσέντι δεν έμεινε, βεβαίως, ώς εκεί. Επεφύλασσε κι άλλες «απαντήσεις». Στο ντέρμπι τίτλου με τον Απόλλωνα στις 4 Μαΐου, έδωσε την απαιτούμενη ώθηση στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν. Στο 14ο λεπτό, άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη και θα μπορούσε σε άλλες τρεις φάσεις να σκοράρει, για δεύτερη μάλιστα φορά. Ξεχώριζε η μορφή του στη μεσοεπιθετική γραμμή, σφύζοντας από πάθος και ενέργεια.

Και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Ομόνοια έκλεισε «καρέ». Από αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ και με δόση τύχης, βεβαίως, είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Τόμας Μεχίας, πετυχαίνοντας έτσι το δεύτερο γκολ για την ομάδα του.

Ο Τομάς είναι ποδοσφαιριστής για τον οποίο περιμένουν στον ΑΠΟΕΛ πολύ περισσότερα. Αποδεδειγμένα, μπορεί να δώσει πάρα πολλές λύσεις στη σκακιέρα του προπονητή, κουβαλώντας παραλλήλως μεγάλη εμπειρία από ματς σπουδαίας σημασίας. Και τέτοια θα είναι αναμφίβολα αυτά σε δύο μήνες για την προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Αρκεί, όπως προαναφέραμε, να είναι υγιής. Φέτος, τρεις φορές αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο και ενδιάμεσα πέρασε από θλάση β΄ βαθμού. Είχε επιστρέψει στον ΑΠΟΕΛ, υπενθυμίζουμε, το περασμένο καλοκαίρι από αγωνιστική απραξία εννέα μηνών στη Σαμπάμπ Αλ-Αχλί, γεγονός που τον είχε επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ