aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Εκκαθαρίσεις και ενίσχυση - Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που έρχονται και οι μετέωροι

ΑΠΟΕΛ: Εκκαθαρίσεις και ενίσχυση – Αυτοί που φεύγουν, αυτοί που έρχονται και οι μετέωροι

Στον ΑΠΟΕΛ, έπαθαν αυτό που ακριβώς φοβόνταν. Δηλαδή; Κατέβηκαν από το 2ο σκαλοπάτι που πατούσαν σταθερά από την 24η αγωνιστική, έχασαν μοιραία το χρυσό διαβατήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ και αυτομάτως, παρέμειναν οικονομικά στον αναπνευστήρα για άλλη μία σεζόν.

Στο πιο σημαντικό σκέλος της διαδρομής, η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή άδειασε (παντελώς) ψυχολογικά, λύγισε από άγχος και πίεση, χάνοντας και τα αβγά και τα πασχάλια. Για να ακριβολογούμε από την πρώτη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ , έκανε ελεύθερη πτώση στην τρίτη (Κόνφερενς Λιγκ), με τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη να μετρά τις σοβαρές απώλειες εσόδων. Με βάση τα γεγονότα είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί στα νέα (σφιχτά) οικονομικά δεδομένα, με ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται.

Για λόγους που ούτε ο ίδιος ο προπονητής μπορούσε ακριβώς να εξηγήσει, οι γαλαζοκίτρινοι παρέδωσαν… σώμα και πνεύμα στο «Στέλιος Κυριακίδης». Η τραγική εμφάνιση στο φινάλε της σεζόν απέναντι στην Πάφος FC ήλθε παραλλήλως να ρίξει και άλλο φως στις αδυναμίες του συνόλου, σε σημείο που θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρξουν εκκαθαρίσεις. Μάλιστα, δεν αποκλείεται κάποια ονόματα που θα απομακρυνθούν να προκαλέσουν έκπληξη.

Δεν αντιλέγει κανείς ότι απαιτούνται, αρχικά, τομές στην αμυντική γραμμή. Εάν υπήρχε έστω και μικρή πιθανότητα ανανέωσης της συνεργασίας με τον Πάολο Βινίσιους, αυτή εξανεμίσθηκε. Τον δρόμο του Βραζιλιάνου στόπερ ακολουθεί ο Βούγιαντιν Σάβιτς, έχοντας ως παρέα άλλον έναν κεντρικό αμυντικό. Ο λόγος για τον δανεικό από τη Φλαμένγκο, Ράφαελ Σάντος. Ο άφαντος ακραίος οπισθοφύλακας Κωνσταντίνος Μιντίκκης αποχωρεί, την ίδια ώρα που χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επισφαλής η θέση του μπακ Ζοάο Πέδρο. Άλλος ένας παίκτης, δηλαδή, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει.

Πάμε πιο κάτω: Κλείνει ο (μεγάλος) κύκλος του ταλαιπωρημένου από τους πολλούς τραυματισμούς Τόμας ντε Βινσέντι, δεν ανανεώνεται η συνεργασία με τον Μάριους Λουντεμό ενώ ψηλά βρίσκεται ο πήχης για την παραμονή του Λέο Νατέλ λόγω βαλαντίου (ανήκει στην Κορίνθιανς). Όσον αφορά στον Κίνγκσλεϊ Σαρφό, υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία με τον Ολυμπιακό (100.000 ευρώ). Το κεφάλαιο με τους παίκτες που εκπνέει το συμβόλαιο, ολοκληρώνεται με τον Νεόφυτο Μιχαήλ, ο οποίος αποφασίζει κατά πόσον θα αποδεχθεί την πρόταση που έχει ενώπιόν του.

Από εκεί και πέρα είναι ειλημμένη η απόφαση για ενίσχυση του ρόστερ. Η κάθοδος του Ισπανού τερματοφύλακα Χουάν Κουέστα φέρνει την επισημοποίηση της κατ΄ αρχήν συμφωνίας, αποτελώντας τη δεύτερη προσθήκη μετά το «10άρι» του Ιωνικού, Ντάλσιο.  Ξέχωρα από την προτεραιότητα της απόκτησης δύο στόπερ, θα υπάρξουν κι άλλες προσθήκες, που θα εξαρτηθούν εν πολλοίς από τις επιπρόσθετες πιθανές αποχωρήσεις. Διότι, ερωτηματικά υπάρχουν και για άλλους που διατηρούν συμβόλαιο για άλλο ένα έτος, όπως είναι οι Σιμόνε Σκουφέτ, Ντανίλο Κάμπος, Ισάμ Τσεπάκ, Μπερτ Έσελινγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ