aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Έκδοση» με 1 γκολ κάθε 2 ματς

ΑΠΟΕΛ: «Έκδοση» με 1 γκολ κάθε 2 ματς

Χύθηκαν τόνοι από μελάνι κατά τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια όσον αφορά στην απουσία ενός αποτελεσματικού ποδοσφαιριστή στη γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ.

Άλλο τόσο αλήθεια είναι πως ξοδεύτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο οι Λίνους Χαλένιους, Αντρίγια Πάβλοβιτς, Ρομάν Μπέζιακ, Μπγιορν Σιγκούρνταρσον, Μπεν Σαχάρ και Άντχε Νούχιου δεν έκαναν τη διαφορά. Και όταν μία ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους δεν έχει το εύκολο γκολ, διογκώνονται αυτομάτως και άλλες αγωνιστικές παθογένειες.

Στον ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, δεν το πολυσκέφτηκαν. Έκαναν την οικονομική υπέρβαση πριν από ένα μήνα, έντυσαν στα γαλαζοκίτρινα τον Γκιόργκι Κβιλιτάια, προσδοκώντας ότι μαζί με τον Τζο Γκάρνερ, που συνεχίζει, θα τραβήξουν δυναμικά το κουπί, προσδίδοντας την απαιτούμενη ώθηση.

Ο Γεωργιανός αποτέλεσε τον πρώτο σκόρερ της Ανόρθωσης, μετρώντας 15 γκολ σε 37 αγώνες ή, αν το προτιμάτε, σε 2.779 λεπτά αγωνιστικής παρουσίας. Ο Άγγλος μπήκε με… φόρα τον περασμένο Ιανουάριο, πανηγυρίζοντας σε 15 παιχνίδια 9 τέρματα. Εάν δεν προέκυπταν οι ενοχλήσεις στο πόδι, σταματώντας στα 1.106 αγωνιστικά λεπτά, ενδεχομένως να βοηθούσε ακόμα περισσότερο.

Πρόκειται για δύο μαχητικούς και παθιασμένους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν· σημείωσαν μαζί 24 γκολ σε 52 εμφανίσεις. Χονδρικά, δηλαδή, 1 γκολ κάθε 2 αγώνες. Πρωτίστως, κρίθηκε ότι μπορεί ο ένας να συμπληρώσει τον άλλον στην κορυφή. Δηλαδή, μπορούν να χωρέσουν μέχρι και μαζί στην ενδεκάδα, έχοντας ελαφρώς διαφορετικό ρόλο. Ο Κβιλιτάια μπορεί να κινηθεί με ευχέρεια και εκτός τετραγώνων, οπότε από «εκτελεστής» να γίνει «δημιουργός». Πιο πολύ της περιοχής είναι ο Άγγλος στράικερ, με αμφότερους τους παίκτες να αποδεικνύουν πάντως ότι μπορούν να σκοράρουν με όλους τους τρόπους.

Σημαντικό ρόλο, βεβαίως, θα διαδραματίσουν και οι «κουβαλητές» της μπάλας στην αντίπαλη περιοχή. Εξάλλου, καθόλου τυχαία δεν έγινε η επιλογή των γρήγορων και ευέλικτων Τορνίκε Οκριασβίλι, Ντανίλο Κάμπος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ