aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Εκδίκηση», είτε βρέχει, είτε χιονίζει!

ΑΠΟΕΛ: «Εκδίκηση», είτε βρέχει, είτε χιονίζει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Εάν αποδεχθούμε πως οτιδήποτε συμβαίνει είναι για κάποιο σκοπό ή από τα λάθη, τις κακές εμφανίσεις αντλούμαι εμπειρία και μαθαίνουμε στο μέλλον το πώς να μην την πατήσουμε, στον ΑΠΟΕΛ λογικά θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως «ψυλλιασμένοι» από το πάθημα προ διμήνου, το οποίο πρέπει να γίνει μάθημα.

«Είναι απίστευτο, δεχθήκαμε τέσσερα γκολ. Πρέπει να μας γίνει μάθημα. Είχαμε μόνο 20 καλά λεπτά στο παιχνίδι. Κάναμε πολλά λάθη, τεχνικά λάθη, δεν κερδίσαμε μονομαχίες και γι’ αυτό χάσαμε με 3-4». Δηλώσεις που ανήκουν στον Τόμας Ντολ, μετά το τέλος του προηγούμενου εφιαλτικού αγώνα με την Ντουντελάνζ στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Προφανώς, το εν λόγω ματς αποτελεί ιδανική αφετηρία για τον Γερμανό κόουτς όσον αφορά στο αυριανό κρίσιμο 90λεπτο στο Λουξεμβούργο. Κατέγραψε τα λάθη, ιδιαίτερα στον τρόπο σύμπτυξης, σκιαγράφησε πολύ καλύτερα την αντίπαλο και θέλει να πάρει τη ρεβάνς. Προ δύο μηνών, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να βγάλει τα τρωτά σημεία της αντιπάλου στον «αφρό» για να επιπλεύσει σε πιο γαλήνια αγωνιστικά… νερά και την πάτησε.  Όπως έλεγε στους συνεργάτες του ο Τόμας Ντολ, εάν οι ποδοσφαιριστές του επαναλάβουν την εμφάνιση του ΓΣΠ, ελλοχεύει ο κίνδυνος να την πατήσουν εκ νέου, οπότε εννοείται πως παίρνει τα μέτρα του.

Στον ΑΠΟΕΛ, γενικώς, καλούνται να μην αφήσουν τη… δουλειά στη μέση απέναντι σε μια επικίνδυνη ομάδα. Επιβάλλεται να αγωνισθούν σαν μαχητές στο μέτωπο, να καταβάλουν την αντίσταση της Ντουντελάνζ, να πάρουν «εκδίκηση» για την ήττα προ δύο μηνών και να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους «32» της διοργάνωσης, εάν η Καραμπάχ ηττηθεί από τη Σεβίλλη.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Χειροπέδες» στον Ντανέλ Σινάνι

Ο τεχνικός της ομάδας θέλει να δει από τους παίκτες του πάθος και μαχητικότητα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Το βασικό ζητούμενο για τους γαλαζοκίτρινους στο αυριανό παιχνίδι είναι η πίεση από το ξεκίνημα του αγώνα και σε αυτό εστιάζει ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ. Ο Τόμας Ντολ ζητεί μια δυναμική αρχή στο ματς για να ασκηθεί πίεση στην Ντουντελάνζ και να εκμεταλλευτούν τα πρώτα λεπτά. Θέλει ένα γρήγορο γκολ στο συγκεκριμένο παιχνίδι γιατί αν οι πρωταθλητές μας καταφέρουν να σκοράρουν νωρίς, θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου τους.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Θα αρχίσει το παιχνίδι, αλλά αν κρίνει ο διαιτητής…»

Βασικό ζητούμενο επίσης για τους γαλαζοκίτρινους είναι να έχουν καλό ρυθμό στο παιχνίδι τους και στο συγκεκριμένο στοιχείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο προπονητής, ποντάροντας πολλά στους παίκτες που θα συνθέσουν την τριάδα στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Ούρος Μάτιτς είναι ο παίκτης-κλειδί για το δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού και ο Τόμας Ντολ θέλει να αναλάβει ρόλο «μαέστρου» στην επιθετική ανάπτυξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ