aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Είσοδος Λέο Νατέλ με προεκτάσεις…

ΑΠΟΕΛ: Είσοδος Λέο Νατέλ με προεκτάσεις…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», ένας εκ των βασικών στόχων του Πάολο Τραμετσάνι ήταν να δώσει κίνητρα στους ποδοσφαιριστές, αλλά και να τους κερδίσει με τη στάση του. Παραλλήλως, ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ επεδίωξε (και επιδιώκει) να ανεβάσει όσους ήταν αναπληρωματικοί ή αν το προτιμάτε είχαν μειωμένο χρόνο συμμετοχής, δείχνοντας πως κρατεί ανοιχτή την πόρτα της ενδεκάδας. 

Για παράδειγμα, στο πρόσφατο ντέρμπι με την ΑΕΛ κι ενώ η ομάδα πίεζε, αναζητώντας το γκολ της νίκης, απέσυρε τον (εκ νέου μέτριο) Ρέζα Γκουτσανέτζαντ και στη θέση του, δηλαδή στην κορυφή της επίθεσης, τοποθέτησε τον (ξεχασμένο) Λέο Νατέλ.

Αλλαγή που αρχικώς είχε προκαλέσει συζητήσεις για δύο λόγους:

Α) Στον πάγκο βρίσκονταν οι Γκιγιέρμε Ντελατόρε και Νόρμπερτ Μπάλογκ, παίκτες που ξανάπαιξαν στην έως τώρα καριέρα τους αρκετές φορές στην κορυφή της επίθεσης.

Β) Βγήκε η πρώτη επιλογή για τη γραμμή κρούσης και μπήκε ο Βραζιλιάνος που δύο μόλις επίσημα ματς είχε στα πόδια (από τα 13) και αυτά, παίζοντας στα άκρα.

Ο 21χρονος, όμως, στο δεκάλεπτο που αγωνίσθηκε ήταν δραστήριος, μετρώντας δύο-τρεις πολύ καλές ενέργειες. Όπως αυτή στο 83ο λεπτό. Είχε σερβίρει την μπάλα στην περιοχή από πλάγια, αλλά κανείς δεν βρέθηκε για να τη σπρώξει στα δίχτυα. Αν και μικρό το δείγμα, αυτό ήταν (για πρώτη φορά) ενθαρρυντικό για τον γρήγορο ποδοσφαιριστή, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας ενόψει της συνέχειας.

Με αυτό προφανώς δεν σημαίνει ότι θα κερδίσει μία μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα ή θα πάρει στο σπίτι τη φανέλα του βασικού. Ο Νατέλ, δανεικός από τη Σάο Πάολο, οφείλει να δουλέψει πάρα πολύ σκληρά στη συνέχεια και να είναι έτοιμος ώστε στην επόμενη ευκαιρία που θα πάρει να δώσει λύσεις, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Προφανώς και επιβάλλεται να εμπλουτιστεί το παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με νέες ιδέες και σταδιακά ο Τραμετσάνι πρέπει να εμφυσήσει στο σύνολο τη φιλοσοφία του. Με την κίνηση που προαναφέραμε, μάλλον δείχνει την πρόθεσή του να εκμεταλλευτεί παίκτες που για διάφορους λόγους προηγουμένως ήταν στο περιθώριο, περνώντας παραλλήλως μηνύματα σε πολλούς άλλους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ