aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ είσαι και… θέλεις δουλειά, βαριά ήττα από τη Ριέκα

ΑΠΟΕΛ είσαι και… θέλεις δουλειά, βαριά ήττα από τη Ριέκα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Θέλει… δουλειά ο ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι ηττήθηκαν 4-1 από τη Ριέκα στο τρίτο φιλικό παιχνίδι που έδωσαν επί αυστριακού εδάφους υπό το βλέμμα του Πρόδρομου Πετρίδη που μετέβηκε χθες (08/07) στην Αυστρία. Δεν ήταν καλή η εικόνα της ομάδας του Πάολο Τραμετσάνι, καθώς οι ποδοσφαιριστές ήταν βαρετοί, ενώ υπέπεσαν και σε αρκετά ατομικά λάθη. Σκόρερ για τους πρωταθλητές ο Τάαμαρι, ενώ ντεμπούτο έκανε ο νεοαποκτηθέντας, Αντρίγια Πάβλοβιτς, ο οποίος αγωνίστηκε για 50′.

Με επιθετική ενδεκάδα παρέταξε την ομάδα του στο φιλικό απέναντι στην Ριέκα ο Πάολο Τραμετσάνι. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός επέλεξε να αγωνιστεί με 3-4-3. Οι Βούρος, Μερκής και Λαφράνς αποτελούσαν την τριάδα της άμυνας, ενώ στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Γιάκολις (δεξιά), Μιχαΐλοβιτς (αριστερά). Ο Μάτιτς ήταν σε ρόλο «κόφτι» κι ο Ντε Βινσέντι πίσω από την τριάδα της επίθεσης. Στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τάαμαρι, Μπέζιακ (στα πλάγια) με τον Χαλένιους να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης, ως ο λεγόμενος επιθετικός «κουτιού».

Αρκετά λάθη στην άμυνα, ο «Ντέβι» σε ρόλο «8αριού»

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΑΠΟΕΛ είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα. Οι γαλαζοκίτρινοι μόλις στο 7’ έμειναν πίσω στο σκορ μετά από λάθος του Γιάκολις που εκμεταλλεύτηκε ο Τσόλακ (1-0). Στη συνέχεια οι πρωταθλητές, κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με πρωτοβουλίες του Τόμας ντε Βινσέντι, ο οποίος είχε δημιουργικό ρόλο στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Παόλο Τραμετσάνι. Οι γαλαζοκίτρινοι κατάφεραν να… κτυπήσουν στην κόντρα και να ισοφαρίσουν τον αγώνα με τον Μάτιτς να σερβίρει στο Τάαμαρι και τον τελευταίο να φέρνει τον αγώνα στα ίσα (37’, 1-1).

Όμως δεν το χάρηκαν για πολύ, καθώς υπέπεσαν πάλι σε αρκετά λάθη και έδωσαν  ευκαιρία στους Κροάτες να σκοράρουν ξανά με τον Χαλίλοβιτς να νικά τον Μπέλετς με δυνατό σουτ (41’, 2-1). Το ημίχρονο, το οποίο κράτησε για σκοπούς προετοιμασίας 50’ αντί για 45’ έληξε χωρίς άλλες σημαντικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Εννέα αλλαγές, ντεμπούτο Πάβλοβιτς και δύο γκολ με τον ίδιο τρόπο

Ο Πάολο Τραμετσάνι έκανε εννέα αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο και έδωσε χρόνο συμμετοχής στον νεοαποκτηθέντα επιθετικό, Αντρίγια Πάβλοβιτς. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός κράτησε στον αγώνα μόνο τους Βούρο και Λάφρνας από το πρώτο ημίχρονο. Βέβαια, οι δύο τελευταίοι αντικαταστάθηκαν αργότερα από τους Σιέλη και Καλογήρου αντίστοιχα (71’).

Άξιο αναφοράς του δευτέρου ημιχρόνου ήταν τα δύο γκολ που πέτυχε η Ριέκα, καθώς ο Μπούσνια νίκησε δύο φορές τον Βάτερμαν με πανομοιότυπο τρόπο (53′, 84′) «κεραυνοβολώντας» τον Ολλανδό κίπερ δύο φορές με σουτ έξω από την περιοχή.

Όσο αφορά τον Πάβλοβιτς, στα λεπτά που αγωνίστηκε έδειξε ιδιαίτερα ευδιάθετος και κινητικός. Μάλιστα, ο Σέρβος επιθετικός σχεδόν όσες φορές ακούμπησε την μπάλα, την έδινε με την… μία στα πλάγια με σκοπό η ομάδα του να αναπτυχθεί γρήγορα, ενώ κατέγραψε και ένα σουτ εκτός εστίας (80’).

Παρ’ όλα αυτά, οι γαλαζοκίτρινοι δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί σε καμία φάση του δεύτερου ημίχρονου με τελικό σκορ το 4-1.

Η ενδεκάδα του ΑΠΟΕΛ: Μπέλετς, Βούρος, Μερκής, Λαφράνς, Μιχαΐλοβιτς, Γιάκολις, Μάτιτς, Ντε Βινσέντι, Τάαμαρι, Μπέζιακ, Χαλένιους.

Live ενημέρωση του αγώνα:

1′ Άρχισε ο αγώνας

7′ ΓΚΟΛ για την Ριέκα (1-0)! Λάθος του Γιάκολις που εκμεταλλεύτηκε ο Τσόλα, ο οποίος πρόλαβε τον Μπέλετς και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των γαλαζοκίτιρνων.

18′ Σέντρα του Γιάκολις, έδιωξε η άμυνα της Ριέκα σε κόρνερ. Εκτέλεσε ο Ντε Βινσέντι απομάκρυνε η άμυνα.

26′ Καλή στιγμή για την Ριέκα! Γύρισμα του Τσόλακ, έξω η μπάλα.

Διαβάστε ΕΔΩ τον σχηματισμό και τις επιλογές του Τραμετσάνι για το φιλικό με την Ριέκα.

38′ 1-1 για τον ΑΠΟΕΛ! Ο Μάτιτς έφυγε στην αντεπίθεση, έδωσε στον Τάαμαρι κι ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των Κροάτων.

41′ ΓΚΟΛ για την Ριέκα (2-1)! Σκόρερ ο Χαλίνοβιτς, ο οποίος έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Μπέλετς.

46′ Πλασέ του Τόμεσακ, έδιωξε στην γραμμή ο Μπέλετς.

Για σκοπούς προετοιμασίας το πρώτο ημίχρονο του αγώνα μεταξύ του ΑΠΟΕΛ και της Ριέκα θα διαρκέσει 50 αντί για 45 λεπτά.

ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

51′ Αλλαγές για τον ΑΠΟΕΛ, συνεχίζουν μόνο οι Λαφράνς και Βούρος.

53′ ΓΚΟΛ για την Ριέκα (3-1). Εντυπωσιακό γκολ από τον Μπούσνια, δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο Βάτερμαν.

62′ Οι ένδεκα του Β’ ημιχρόνου για τον ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Ιωάννου, Λαφράνς, Αντωνίου Ζοαοζίνιο, Γκέντσγλου, Μακρής, Αλωνεύτης, Εφραίμ, Πάβλοβιτς.

75′ Έξω οι Λαφράνς και Βούρο στην θέση τους οι Καλογήρου και Σιέλης

80′ Σουτ του Πάβλοβιτς ψηλά άουτ η μπάλα.
84′ ΓΚΟΛ η Ριέκα (4-1). Νίκησε ξανά τον Βάτερμαν με παρόμοιο τρόπο ο Μπούσνια. 
Τέλος του αγώνα, ήττα με 4-1 από τον ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ