aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Είναι πολλά τα εκατομμύρια, θρύλε…

ΑΠΟΕΛ: Είναι πολλά τα εκατομμύρια, θρύλε…

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ / ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Η (πιο) μεγάλη ώρα είναι τώρα. Ο ΑΠΟΕΛ ενώπιον άλλης μίας ιστορικής βραδιάς. Ενώπιον άλλης μίας ιστορικής πρόκλησης. Το γεγονός και μόνο ότι οι πρωταθλητές Κύπρου ήρθαν στο Άμστερνταμ με ελπίδες πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στο «θηρίο» που λέγεται Άγιαξ αποδεικνύει το πόσο πολύ έχει «μεγαλώσει» ο σύλλογος της Λευκωσίας.

Πριν την συνέντευξη Τύπου του Τόμας Ντολ το απόγευμα της Τρίτης (27/8) η μεταφράστρια που προσέλαβε ο Άγιαξ για την εξυπηρέτηση των κυπριακών ΜΜΕ μας τόνισε ότι οι Ολλανδοί παρά το υπεροπτικό υφάκι που τους χαρακτηρίζει ως λαός υποκλίθηκαν στην αξία του ΑΠΟΕΛ μετά το πρώτο παιχνίδι στη Λευκωσία. Τα ολλανδικά ΜΜΕ βάζουν τρομερή πίεση στον «Αίαντα» καθώς δεν μπορούν να διανοηθούν ότι δεν θα βρίσκονται στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και εκτιμούν ότι ο Άγιαξ θα μπει αφηνιασμένος στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» απόψε (22:00).

Στον ΑΠΟΕΛ υπάρχει τεράστιος σεβασμός για τον Άγιαξ, όμως όχι φόβος. Οι γαλαζοκίτρινοι προετοιμάστηκαν τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για την ιστορική αναμέτρηση. Με προσήλωση, κατάθεση ψυχής και ποδοσφαιρικό θράσος θα επιδιώξουν να δαμάσουν το «θηρίο» και να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους για πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ο πρωταθλητής Κύπρου έχοντας εξασφαλισμένη τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ θα παίξει τα… ρέστα του ξέροντας πως μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει το βράδυ της Τετάρτης. Ενδεχόμενη πρόκριση επί του Άγιαξ θα πρόκειται για «βόμβα» μεγατόνων στη διοργάνωση και θα αποφέρει «τρελά» έσοδα στο ταμείο της ομάδας. Εάν ο ΑΠΟΕΛ πετύχει το «θαύμα» θα εξασφαλίσει έσοδα περίπου €30.000.000. Η ΟΥΕΦΑ ανταμείβει με €15.250.000 τις ομάδες που λαμβάνουν μέρος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ με βάση τον συντελεστή δεκαετίας θα εισπράξει άλλα 10-11.000.000 ευρώ. Στα ποσά αυτά προστίθενται το market pool, τα εισιτήρια, οι χορηγοί και τα χρήματα από κερδισμένους βαθμούς στη φάση των ομίλων. Για κάθε νίκη η ΟΥΕΦΑ πληρώνει €3.000.000, ενώ η ισοπαλία αποφέρει €1.000.000.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ