aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Είναι εφτάψυχος και το δείχνει!

ΑΠΟΕΛ: Είναι εφτάψυχος και το δείχνει!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Τι κι αν παρουσιάστηκε αγνώριστος για μία σχεδόν ώρα παιχνιδιού; Τι κι αν ό,τι σχεδίασε ο προπονητής ή όποιες εντολές έδωσε κατά τη διάρκεια του ματς, δεν βρήκαν πιστή εφαρμογή; Τι κι αν ο κόσμος στην κερκίδα έχασε την ψυχραιμία, αρχίζοντας το γιουχάισμα, προσθέτοντας βάρος στους ποδοσφαιριστές; Ο ΑΠΟΕΛ, άλλη μια φορά, αντεπεξήλθε σε συνθήκες πίεσης, πήρε αυτό που ήθελε, αυξάνοντας σε σημαντικό βαθμό πλέον τις πιθανότητες για την πτήση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το ζητούμενο προχθές ήταν η νίκη που θα διατηρούσε «εν ζωή» τον ΑΠΟΕΛ, με την πρόκριση να  εξαρτάται στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές από τα δικά του αποτελέσματα. Και το πέτυχε με ανατροπή, κάτι που αντικατοπτρίζει εν πολλοίς το στάτους του. Με τα καλά, τα κακά και τα μέτρια, ανέδειξε άλλη και φορά τον χαρακτήρα και το DNA του. Απέδειξε εκ νέου ότι είναι ομάδα φτιαγμένη για τα ζόρικα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Τα «θέλω» του Μπέλετς και η ενόχληση για τις αποδοκιμασίες

Προφανώς, δεν είναι φετινό φαινόμενο ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να φτάσει σε ικανοποιητικό επίπεδο απόδοσης. Ακόμη και πέρσι, που αποκλείστηκε νωρίς στην Ευρώπη, δεν είχε σταθερές εμφανίσεις. Η αλήθεια είναι πως ο Τόμας Ντολ ψάχνεται, πολλές φορές αποδεικνύεται ότι θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά, από την άλλη όμως δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο ότι αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα και προσπαθεί να τα διορθώσει. Καλώς ή κακώς, τα αποτελέσματα αποτελούν πάντοτε καθρέφτη.

Στον ΑΠΟΕΛ κρατούν την αντίδραση, τη νίκη και τίποτα άλλο. Στο ποδόσφαιρο, το μόνο που μένει είναι το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε για παιχνίδι κατά το οποίο διακυβεύονταν η φετινή ευρωπαϊκή πορεία. Εάν ο Γερμανός, λοιπόν, πέτυχε ή απέτυχε στο έως τώρα έργο του, αυτό κρίνεται από τους αρμόδιους στην ομάδα.

Το γεγονός όμως πως υπό την καθοδήγησή του ο ΑΠΟΕΛ εξασφάλισε ευρωπαϊκό ταξίδι μέχρι τον επόμενο τουλάχιστον μήνα και τώρα, βρίσκεται σε καλό δρόμο ώστε να το επεκτείνει για το επόμενο έτος, κάτι λέει. Όπως και τα εκατομμύρια που πίστωσε ο σύλλογος στο ταμείο και θα καρπωθεί ενδεχομένως στη συνέχεια. Ο Ντολ έχει μια συγκεκριμένη προπονητική φιλοσοφία, την προσαρμόζει αναλόγως, έχοντας προφανώς ως προτεραιότητα την επίτευξη των στόχων. Και εκεί κρίνεται και θα κριθεί στη συνέχεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ