aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Είχε ορεκτικό, όχι όμως και επιδόρπιο

ΑΠΟΕΛ: Είχε ορεκτικό, όχι όμως και επιδόρπιο

Πήρε το μαχαίρι και έκοψε, όπως αυτός ακριβώς ήθελε, το παιχνίδι! Για ορεκτικό σέρβιρε στους 13.000 και πλέον οπαδούς του ένα πανέμορφο τέρμα διά ποδός του Γιώργου Εφραίμ (27΄), το δεύτερο παρεμπιπτόντως για τον αρχηγό σε ισάριθμα φετινά ματς στο ΓΣΠ. Για ορεκτικό, προσέφερε διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών (13), «φωνάζοντας» γενικώς ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Έλειπε ωστόσο το επιδόρπιο: Άλλο ένα, τουλάχιστον, γκολ.

Ο ΑΠΟΕΛ, με σφραγίδα ανωτερότητας και γκολάρα του κάπτεν, κατέβαλε χθες βράδυ την αντίσταση της Κιζιλζάρ με 1-0, παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Κάλλιστα θα μπορούσε να έσβηνε κάθε ελπίδα των Καζάκων ενόψει της ρεβάνς την ερχόμενη Πέμπτη στο «Αστάνα Αρένα», αφού η υπεροχή του ήταν καθολική. Ωστόσο, από τη στιγμή που δεν εκμεταλλεύτηκε άλλη μία φάση από τις πάμπολλες που εκκόλαψε, εννοείται ότι απαιτείται η δέουσα προσοχή ώστε να τελειώσει τη δουλειά, περνώντας στον προθάλαμο των ομίλων. Εκεί όπου θα συναντήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την Τζιουγκάρντεν (Σουηδία), η οποία κέρδισε εκτός έδρας τη Σέπσι (Ρουμανία).

Κρατήστε σημειώσεις: Εκτός από τον διψήφιο αριθμό τελικών για γκολ, το δοκάρι σε σουτ του Μάριου Ηλία (51΄) και τη συντριπτική κατοχή της μπάλας, κέρδισε μισή ντουζίνα κόρνερ έναντι κανενός της Κιζιλζάρ, την ίδια ώρα που δεν κινδύνεψε ούτε μία φορά από την αντίπαλο. Για να ακριβολογούμε, πέραν από ένα γκολ που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ (78΄), σε καμία άλλη στιγμή δεν άφησε την αντίπαλο να πατήσει με αξιώσεις την περιοχή του (θεατή) Βιντ Μπέλετς. Ήταν το τρίτο διαδοχικό παιχνίδι που κρατά το μηδέν παθητικό ο ΑΠΟΕΛ.

Όλα κύλησαν σχεδόν τέλεια για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος έριξε ως αλλαγή στη μάχη για πρώτη φορά τον Λούκας Βιγιαφάνιες, έδωσε τα πρώτα ευρωπαϊκά λεπτά στον νεαρό Σταύρο Γεωργίου, βλέποντας παραλλήλως τον Μαρκίνιος, παίκτης που επίσης ήλθε από τον πάγκο, να βγάζει θετικότατη εικόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ