aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Είχαν… καλομάθει οι ποδοσφαιριστές

ΑΠΟΕΛ: Είχαν… καλομάθει οι ποδοσφαιριστές

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ακόμη και οι πιο παλιοί ποδοσφαιριστές δεν περίμεναν πως θα δουν τόσο εκνευρισμένο τον Πρόδρομο Πετρίδη και να ακούσουν τους «κεραυνούς» του, μετά το τέλος του επαναληπτικού αγώνα με τη Φλόρα. Εξωτερίκευσε τον θυμό του ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ και φεύγοντας μάλιστα από τα αποδυτήρια, έκλεισε με δύναμη την πόρτα. Με μία λέξη; Ξέσπασε. Η απόδοση των παικτών στο Ταλίν ήταν ο κύριος λόγος που οδήγησε τα πράγματα στη συγκεκριμένη κατεύθυνση και από τη δική τους εν τέλει παρουσία θα κριθούν τα πάντα τον μήνα που διανύουμε όσον αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία.

Αναντίρρητα, οι ποδοσφαιριστές είχαν καλομάθει κατά τα προηγούμενα χρόνια, όταν κάτι δεν πήγαινε καλά και έρχονταν κακά αποτελέσματα, στο «κάδρο» της κριτικής να κυριαρχεί ο προπονητής (βλέπε για παράδειγμα Μπέιν, Πασιένσια) κι αυτοί να μπαίνουν σε δεύτερο πλάνο. Όμως, τώρα, τα δεδομένα είναι στο παρόν στάδιο διαφορετικά. Η διοίκηση φρόντισε την επομένη του αγώνα να περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν τίθεται θέμα Μπρούνο Μπαλταζάρ και πως στους παίκτες πέφτει κυρίως το φταίξιμο.

Οι τελευταίοι φαίνεται ότι είχαν καλομάθει, αλλά πλέον μάλλον αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι το σκεπτικό αλλάζει, καθώς οι ευθύνες βαραίνουν (και) τους δικούς τους ώμους. Το πατατράκ στη Λιθουανία και το ντροπιαστικό αποτέλεσμα στην Εσθονία έχουν θορυβήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό τη διοίκηση, η οποία στέλνει ήδη προειδοποιητικά μηνύματα. Με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια νοοτροπία, πολύ απλά ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να ελπίζει σε τίποτα. Διότι και στο δεύτερο εκτός έδρας ματς δεν ήταν ομάδα. Ήταν κάποιοι παίκτες που προσπάθησαν και κάποιοι άλλοι που δεν πίστευαν ή αδιαφορούσαν.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Ρέζα κι άλλοι οκτώ εκτός

Παρά το πλούσιο έμψυχο δυναμικό, πάει να χαθεί το στοιχείο της πειθαρχημένης ομάδας που χαρακτήριζε τα τελευταία χρόνια τους γαλαζοκίτρινους. Η έλλειψη πάθους, αποφασιστικότητας και πάνω απ’ όλα σκληράδας στο παιχνίδι αποτελούν ανησυχητικά σημάδια. Λείπει και η «χημεία», όμως κι αυτό δεν αποτελεί επαρκή δικαιολογία για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε αγωνιστικά η ομάδα. Τα λάθη βέβαια είναι για να διορθώνονται και σίγουρα στον ΑΠΟΕΛ με πρώτο τον Μπαλταζάρ είναι υποχρεωμένοι να μελετήσουν προσεχτικά τι πάει λάθος και να προσπαθήσουν να το διορθώσουν ενόψει Χάποελ Μπερ Σεβά.

Διαβάστε επίσης: Το μπέρδεμα με την κλήρωση του ΑΠΟΕΛ

Επιβάλλεται να γίνουν τάχιστα οι σωστές κινήσεις για να πάρει η ομάδα τα πάνω της και παίκτες του βασικού κορμού να πάψουν να αποτελούν σκιά του καλού τους εαυτού. Να βγάλουν τον απαιτούμενο εγωισμό. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, η διαδικασία των αλλαγών θα έχει συνέχεια κι εννοείται ότι θα προκύψει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ποιους θα πάρει η μπάλα έως στις 31 του τρέχοντος μήνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ