aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Εγώ, ο Άντον Μάγκλιτσα

ΑΠΟΕΛ: Εγώ, ο Άντον Μάγκλιτσα

Από το τέλος Ιανουαρίου και εντεύθεν, όταν δηλαδή ο Άντον Μάγκλιτσα επανέκτησε τις αγωνιστικές ισορροπίες, όχι μόνο μπήκε στο «πνεύμα» του συνόλου, ανεβάζοντας ολοένα στροφές, αλλά άρχισε να κάνει τη δουλειά για την οποία αποκτήθηκε. «Κάλλιο αργά παρά ποτέ», ενδεχομένως να πει κάποιος, προσμετρώντας το γεγονός πως στο πρώτο μισό της σεζόν μπαινόβγαινε στο ιατρικό δελτίο.

Ο Κροάτης επιθετικός, λοιπόν, πέτυχε το παρθενικό γκολ με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα της 19ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Δόξα, «κλειδώνοντας» στις 30 Ιανουαρίου το τρίποντο (2-0), κάτι που αποτέλεσε εφαλτήριο. Σε διάστημα 92 ημερών, έφτασε ήδη τη μισή ντουζίνα τέρματα, «φωνάζοντας» πλέον ότι ξαναβρίσκει τον καλό εαυτό του, αφήνοντας υποσχέσεις στην τελική ευθεία του μαραθωνίου, όπου θα κριθούν τα πάντα. Χρησιμοποιήθηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο από τον Σωφρόνη Αυγουστή σε 13 αγώνες, 10 εξ αυτών στο πρωτάθλημα, με την απόδοσή του να καταγράφει ανοδική πορεία. Μέσος όρος μισό γκολ ανά ματς.

Διόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως στα δύο τελευταία παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ απέναντι σε Άρη (2-1) και ΑΕΚ (1-1), βρήκε τον δρόμο που οδηγούσε στο αντίπαλο πλεκτό, «σβήνοντας» εν πολλοίς την ομολογουμένως μεγάλη αγωνιστική απώλεια του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Γκιόργκι Κβιλιτάια. Τελευταία φορά παρεμπιπτόντως που ο Κροάτης είχε σκοράρει σε δύο σερί ματς εντοπίζεται τον Νοέμβριο του 2020, αγωνιζόμενος τότε στην κινέζικη Γκουιτσόου.

Ο Μάγκλιτσα, συνολικά, έφτασε στα 5 τέρματα στο τρέχον πρωτάθλημα, όλα κατά το 2022, ενώ άλλο 1 σημείωσε στο κύπελλο. Τρεις φορές… είδε δίχτυα στο πρώτο μέρος και ισάριθμες στο δεύτερο. Πέτυχε 6, δηλαδή, όσα και ο Λέο Νατέλ σε πρωτάθλημα (4) και κύπελλο (2). Οι δύο ποδοσφαιριστές αποτελούν τους δεύτερους σκόρερ των πρωτευουσιάνων, πίσω από τον Κβιλιτάια, το κοντέρ του οποίου «γράφει» 13 στις εντός συνόρων διοργανώσεις (10 πρωτάθλημα, 3 κύπελλο). Ακολουθεί ο Ανδρέας Καρώ με 5 γκολ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ