aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έδειξε άλλα το δεύτερο… ντερμπόμετρο

ΑΠΟΕΛ: Έδειξε άλλα το δεύτερο… ντερμπόμετρο

Στο προηγούμενο ντέρμπι ο ΑΠΟΕΛ ήταν καλύτερος και βάσει απόδοσης έφτασε δίκαια στο 3-0 εις βάρος της ΑΕΛ. Κάτι που δικαιολογημένα δημιούργησε κλίμα ευφορίας στις τάξεις του, όπως και (κυρίως) των οπαδών του. Το δεύτερο τέτοιου είδους παιχνίδι, όμως, με την ΑΕΚ (0-0), έδειξε πολύ διαφορετικά στοιχεία.

Διότι μετά την επικράτηση απέναντι στην προβληματική τελευταίως ΑΕΛ, απέναντί του είχε μία από τις ομάδες που κέρδισαν τις εντυπώσεις και μάλιστα στην έδρα της. Φάνηκε η διαφορά στον βαθμό δυσκολίας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που κράτησε το μηδέν παθητικό καθαρά λόγω αστοχίας των κιτρινοπρασίνων.

Ήταν προβληματική πέρα για πέρα η παρουσία του στο γήπεδο της Λάρνακας σε αυτό το διάστημα και ηλίου φαεινότερο ότι δεν μπορούσε να ακολουθήσει την αντίπαλό του. Αυτό ήταν το αρνητικό της υπόθεσης.

Αν υπήρχε κάτι αισιόδοξο για τον ΑΠΟΕΛ, ήταν η αντίδρασή του στο δεύτερο 45λεπτο. Οι αλλαγές του Σωφρόνη Αυγουστή (Σατσιάς και Τσεπάκ αντί των Λουντεμό και Θεοδώρου, αντιστοίχως) συνέβαλαν ώστε να ισοζυγιστεί το παιχνίδι. Έβαλε ένταση στο παιχνίδι του, πίεσε ψηλά, έκανε κλεψίματα, άρχισε να δημιουργεί προϋποθέσεις και κινδύνεψε λιγότερο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Αν είχε καθαρό μυαλό και καλύτερες συνεργασίας στην τελική πάσα ή την τελική προσπάθεια, θα ήταν ακόμα καλύτερα γι’ αυτόν.

Φεύγοντας με τον βαθμό λοιπόν από το «ΑΕΚ Αρένα», οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να λένε «πάλι καλά». Είδαν όμως κατάματα τις αδυναμίες τους και ξέρουν πού θα επικεντρωθούν για να παρουσιαστούν καλύτεροι στο αιώνιο ντέρμπι με την Ομόνοια (28 Νοεμβρίου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ