aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Εχθρός του καλού, το καλύτερο

AΠΟΕΛ: Εχθρός του καλού, το καλύτερο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, συμπλήρωσε στον πρόσφατο ζόρικο αγώνα με τον Ακρίτα, έναν ολόκληρο κύκλο 14 αγωνιστικών στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Το πρόσημο; Από πολύ καλό έως εξαιρετικό. Μετά από τέσσερις μήνες στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», κατέστησε τον Θρύλο σε ομάδα καθαρά του προπονητή.

Εκεί που η χρονιά στράβωσε στο ξεκίνημα, αίφνης το σύνολο πήρε σημαντικά και μαζεμένα τρίποντα, γέμισε κίνητρα και απαιτήσεις. Και πρωτίστως, δείχνει έτοιμο να ανταποκριθεί σε αυτές. Κάθε σχέση για να στεριώσει θέλει κατανόηση, πίστη, χημεία, αγάπη. Η ομάδα, ο κόσμος, όλοι.

Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, μπορεί να πανηγύρισε ψυχοβγαλτικές νίκες, αλλά είχε καρδιά και πίστη. Ένα σύνολο που δείχνει ότι βρίσκει ελπίδα εκεί που όλα πάνε να χαθούν, με τον Σέρβο προπονητή και τους συνεργάτες του να διαδραματίζουν τεράστιο ρόλο, γεγονός που αναγνωρίζουν οι απαιτητικοί ΑΠΟΕΛίστες. Είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια, όπου καταγράφεται τέτοια αποδοχή σε κόουτς!

Στις 16 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή, ο Μιλόγεβιτς κοούτσαρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα, πανηγυρίζοντας τη νίκη στο «Στέλιος Κυριακίδης» απέναντι στην ομάδα της Χλώρακας. Από την 7η στροφή του μαραθωνίου μέχρι την 20ή, δηλαδή σε διάστημα 14 αγώνων, μετρά 12 νίκες, με τις 9 εξ αυτών να είναι συνεχόμενες.

Μία μόλις φορά ο ΑΠΟΕΛ γνώρισε την ήττα (ΑΕΛ 0-1) και ισάριθμη κόλλησε στην ισοπαλία (Άρης 1-1). Οι βαθμοί που γλίστρησαν και έπεσαν έξω από το γαλαζοκίτρινο σακούλι ήταν στο νεόδμητο Στάδιο «Αλφαμέγα». Από τους 42 πόντους που διεκδίκησε, πίστωσε στο ταμείο 37. Παραλλήλως, ο Θρύλος έστειλε την μπάλα στο αντίπαλο πλεκτό 23 φορές και αντιθέτως, τη μάζεψε από το δικό του 6.

Στην εξίσωση των πεπραγμένων με τον Μιλόγεβιτς στον πάγκο, μπαίνουν και τα παιχνίδια για τον θεσμό του Κυπέλλου. Σε 2 αναμετρήσεις απέναντι σε Π.Ο. Αχυρώνα/Ονήσιλο και Άρη, μέτρησε ισάριθμες προκρίσεις, με τον συντελεστή τερμάτων να φτάνει στο 7-2.

Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, κάτι που ασπάζεται ο Σέρβος τεχνικός. Η πορεία προς την επιστροφή του Θρύλου στην κορυφή της πυραμίδας του κυπριακού ποδοσφαίρου δεν είναι καθόλου υπόθεση. Ο δρόμος είναι μακρύς έως το φινάλε, με τον έμπειρο κόουτς να βλέπει τα παιχνίδια με χρονική σειρά. Και τώρα, στο μυαλό του είναι το σούπερ ντέρμπι με την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ