aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έχει τον έλεγχο στα χέρια του

ΑΠΟΕΛ: Έχει τον έλεγχο στα χέρια του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προφανώς το πρωτάθλημα δεν τελείωσε επειδή ο ΑΠΟΕΛ με… τσαμπουκά έφερε τα κάτω-πάνω, κέρδισε τον Απόλλωνα, ανέβηκε εκ νέου στην κορυφή με το φινάλε της πρώτης φάσης και πήρε ώθηση για την κατάκτηση του τίτλου. Κανείς πλέον δεν μπορεί να σταθεί περισσότερο στο τι έγινε στο Τσίρειο, παρά τα πολλαπλά οφέλη (αγωνιστικά και ψυχολογικά) που έφερε το τεράστιο «διπλό».

Το συγκεκριμένο ντέρμπι αναλύθηκε, στον ΑΠΟΕΛ έβαλαν ήδη τελεία και να κοιτάζουν πιο κάτω. Δεν επιθυμούν, άλλωστε, να αναλωθούν περισσότερο στο συγκεκριμένο ματς. Λένε ότι υπάρχει αρκετός δρόμος μέχρι να τελειώσει το πρωτάθλημα και στο ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να προδιαγράψεις ότι όλα θα πάνε κατευχήν, όταν έως το φινάλε έχεις ζόρικα 90λεπτα και φυσικά, 30 ολόκληρους βαθμούς να διακυβεύονται. Γι’ αυτό λοιπόν κρατούν χαμηλά την μπάλα, λέγοντας «νίκη και μόνο νίκη σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια».

Ο ΑΠΟΕΛ μπαίνει στα πλέι οφ με προβάδισμα +2 βαθμών από τον Απόλλωνα, έχοντας πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας, διευρύνοντας παραλλήλως τη διαφορά από την ΑΕΛ (+4). Έχει τον έλεγχο στα χέρια του και χρειάζεται να δείξει την ίδια προσοχή και σοβαρότητα στο τελικό σπριντ για να φτάσει στον τίτλο.

Ο θρίαμβος επί του Απόλλωνα πανηγυρίστηκε έντονα από όλους, ο πρόεδρος κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο για να σφιχταγκαλιάσει τον προπονητή, αλλά χρειάζεται άμεση προσγείωση για τη συνέχεια. Το γεγονός είναι ότι η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι μπαίνει στους τελευταίους μήνες της σεζόν δείχνοντας ότι συνέρχεται αγωνιστικά, επιβεβαιώνοντας πως απέναντι σε αντιπάλους της πρώτης εξάδας τα πάει πολύ καλά, προφανώς ενισχύει την αισιοδοξία.

Επιπλέον με τις προσθήκες του Ιανουάριου αυξήθηκαν οι ποιοτικές λύσεις και ο Ιταλός προπονητής διαθέτει περισσότερες επιλογές για το πλάνο του. Για παράδειγμα, ο Αντόνιο Γιάκολις έγινε με το «καλημέρα» βασικό στέλεχος, δίνοντας τις λύσεις στο δεξιό άκρο. Επίσης, ο (ξεχασμένος) Νόρμπερτ Μπάλογκ πάει από το καλό στο καλύτερο και παίκτες που μπαίνουν ως αλλαγή κάνουν τη διαφορά.

Στον ΑΠΟΕΛ μένουν 10 τελικοί στο πρωτάθλημα για να γράψει ιστορία με τις επτά διαδοχικές κατακτήσεις πρωταθλήματος. Επομένως με την ίδια συγκέντρωση και σοβαρότητα οφείλει να συνεχίσει ώστε να διατηρηθεί σε θέση οδηγού έως το φινάλε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ