aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έχει ν’ ανέβει βουνό

ΑΠΟΕΛ: Έχει ν’ ανέβει βουνό

Παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων στην «Τele2 Αrena», έχασε δίκαια από μία ανώτερη ομάδα, όπως παρουσιάστηκε η Τζουργκάρντεν, και τώρα… τρέχει για τον επαναληπτικό. Το σκορ (3-0) δίνει σαφές προβάδισμα στους Σουηδούς, βάζοντας πάρα πολύ δύσκολα στον ΑΠΟΕΛ, σε μία σεζόν κατά την οποία η πρόκριση στους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για οικονομικούς, κυρίως, λόγους.

Η ομάδα της Λευκωσίας δεν πήρε αυτό που ήθελε σε ένα στάδιο που παλλόταν (στην κυριολεξία) από τις ιαχές 20.000 φίλων της Τζουργκάρντεν, με τις ολιγωρίες και τα ατομικά λάθη να στοιχίζουν. Στο πρώτο μέρος δέχθηκε γκολ σχεδόν από το κέντρο (Έντβαρντσεν 33΄) και στην επανάληψη, άλλα δύο (Έκνταλ 54΄, Βίχκιμ 65΄), με το πρώτο κακώς να μετρά καθώς ο παίκτης που έδωσε την τελική πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο χρόνος, δεν γυρίζει πίσω. Η ομάδα του απόντα χθες βράδυ λόγω ίωσης Σωφρόνη Αυγουστή, καλείται να ανεβάσει κατακόρυφα ρυθμό για τη ρεβάνς της Τρίτης στο ΓΣΠ που θα πάρει έντονο πορτοκαλί χρώμα. Έχει ν’ ανέβει ολόκληρο βουνό και το χειρότερο είναι ότι με την ψεσινή εμφάνιση έδειξε ότι χρειάζεται να πράξει πάρα, μα πάρα πολλά για να το… γυρίσει. Δεν αρκεί μονάχα η διαθεσιμότητα του Κίνγκσλεϊ Σαρφό. Οι συγκυρίες δεν ήταν υπέρ του ΑΠΟΕΛ, στον επαναληπτικό της Λευκωσίας θα χρειαστεί υπέρβαση και μόνο με ποδοσφαιρικό εγωισμό και εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, μπορεί να ελπίζει ότι θα επιτευχθεί κάτι. Το πολύ πιο δυσάρεστο για τον Κύπριο τεχνικό είναι ότι βλέπει την ομάδα όχι μόνο να δυσκολεύεται στο σκοράρισμα, αλλά θα αναγκαστεί να παίξει χωρίς τον πολυτιμότερο στην άμυνα, Χοσέ Κρέσπο, ο οποίος αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 90΄+4

Οι γαλαζοκίτρινοι μπορεί να κέρδισαν 7 κόρνερ και να κατέγραψαν 13 τελικές, ωστόσο οι αριθμοί δεν αποτυπώνουν την αλήθεια του 90λέπτου. Γιατί, μονάχα δύο εκ των τελικών καταγράφηκαν ως μεγάλη ευκαιρία (Ντάλσιο 63΄, Κοσταντίνοφ 80΄). Εκείνο που ξένισε, επίσης, είναι πως ούτε μετά την αποβολή του Σούλερ με δεύτερη κίτρινη κάρτα (71΄), πάτησαν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, με εξαίρεση τη φάση στο γκολ του Μάγκλιτσα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (90΄+2).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ