aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έχει και ο Ντολ τα ελαφρυντικά του

ΑΠΟΕΛ: Έχει και ο Ντολ τα ελαφρυντικά του

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να δούμε και πολύ περισσότερο να καταλάβουμε όλο το… κάδρο του φετινού ΑΠΟΕΛ, οφείλουμε να προσμετρήσουμε σημαντικές παραμέτρους. Πρώτα απ΄ όλα να παραδεχθούμε πως πολύ καλά δεν αποδίδει. Δεν έπιασε τα προσδοκώμενα ντάνταρ απόδοσης, υπό το πρίσμα  ότι διαθέτει ένα πολύ καλό και δυνατό έμψυχο δυναμικό για τα κυπριακά δεδομένα.

Και επειδή στην Κύπρο ζούμε, όταν μια ομάδα δεν φτάνει σε υψηλό επίπεδο εμφανίσεων, αυτομάτως γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον προπονητή της. Ας είμαστε, όμως, ρεαλιστές. Ο Τόμας Ντολ έχει σοβαρές δικαιολογίες για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΑΠΟΕΛ. Μια εικόνα που δεν είναι κακή, αλλά θα μπορούσε να είναι σαφώς καλύτερη. Και σε επίπεδο πάθους, αφού σε ορισμένα ματς το πόδι φάνηκε να μην είναι στο γκάζι και στον τομέα της δημιουργίας.

Είπαμε, όμως: Επιβάλλεται να συνεκτιμήσουμε κάποια πράγματα. Και ποια είναι αυτά;

Από τις 23 Ιουλίου, δηλαδή το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Σουτιέσκα έως τις 28 Αυγούστου με τον Άγιαξ στον Άμστερνταμ, ο ΑΠΟΕΛ βρισκόταν υπό πίεση για τρεις ολόκληρους προκριματικούς γύρους στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διάστημα κατά το οποίο δοκιμάστηκαν τα όρια κι οι αντοχές όλων. Επίσης, εάν γυρίσουμε το χρόνο πολύ πιο πίσω, τότε θα διαπιστώσουμε πως η ομάδα αντιμετώπισε πολύ περισσότερες δυσκολίες στο πρωτάθλημα σε σχέση με φέτος. Κατά την τρέχουσα σεζόν, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ είναι αήττητος σε έξι αγώνες (4-2-0), έχοντας παίξει μεταξύ άλλων με τις ΑΕΛ, ΑΕΚ και Απόλλων.

Πάμε πιο κάτω: Στην «καρδιά» του περασμένου Ιουνίου άρχισε ο Θρύλος προετοιμασία και έφτασε να αποτελεί τον μοναδικό εκπρόσωπο της χώρας μας στα Κύπελλα Ευρώπης, διατηρώντας μάλιστα αρκετές πιθανότητες επέκτασης του ευρωπαϊκού ταξιδιού στο νέο έτος. Ο ΑΠΟΕΛ, λοιπόν, δέχεται αποκλειστικά την όποια φθορά φέρνουν οι παράλληλες υποχρεώσεις σε Κύπρο και Ευρώπη, με τον Γερμανό προπονητή να ανοίγει αυτομάτως το ροτέισον.

Διαβάστε επίσης: Στην αντεπίθεση και ο ΑΠΟΕΛ: Επιστολή Πετρίδη στον ΠτΔ για κάρτα φιλάθλου

Ως συνέχεια του προηγούμενου σκέλους, ο Τόμας Ντολ σε κάθε διακοπή του πρωταθλήματος δεν έχει τη δυνατότητα φρεσκαρίσματος των παικτών του καθώς βλέπει μία δεκάδα εξ αυτών να φεύγουν για τις εθνικές τους ομάδες. Επίσης, έχει την ατυχία να στερηθεί, λόγω τραυματισμών, σημαντικούς παίκτες. Όπως είναι οι Βούγιαντιν Σάβιτς, Πραξιτέλης Βούρος, Αλεφ ντος Σάντος, Ρομάν Μπέζιακ, Τόμας ντε Βινσέντι και Γιώργος Εφραίμ.

Και κάτι ακόμη: Παρέλαβε μια ομάδα που δεν ήταν δημιούργημά του. Ένα σύνολο δουλεμένο από πέρσι σε συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού (3-5-2), το οποίο είχε τα θέματά του. Και στο τομέα ψυχολογίας και σε αυτόν που αφορούσε το αγωνιστικό σκέλος.

Εάν όλα αυτά τα δεδομένα δεν μπουν στη ζυγαριά, λοιπόν, ο Τόμας Ντολ έχει τα ελαφρυντικά του. Ασφαλώς, έκανε λάθη και σε ορισμένες περιπτώσεις σοβαρά. Όπως είναι για παράδειγμα το πρώτο ματς στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, το κοουτσάρισμα με Παραλίμνι και Δόξα. Ακόμη και στη γενικότερη διαχείριση και σε ορισμένες δημόσιες τοποθετήσεις.

Παρόλα αυτά,  με τα καλά και τα κακά του, έχει τον ΑΠΟΕΛ αήττητο στο πρωτάθλημα, αυτή τη στιγμή στο -4 από την κορυφή, αλλά με τρία ματς λιγότερα. Έχει περάσει πανηγυρικά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τεράστια προοπτική να πετάξει στους «32».

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία: Μπηχτή Πετεβίνου για Σκωτσέζους με φόντο την κάρτα φιλάθλου

Επτά νίκες, τέσσερις ισοπαλίες, τρεις ήττες

Ο 53χρονος προπονητής που δούλεψε σε Αμβούργο, Ντόρτμουντ, Γκεντσεμπιρλιγκί (2009-10), Αλ Χιλάλ, Φερεντσβάρος και Ανόβερο, μετρά μέχρι στιγμές 14 αγώνες στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ. Η ομάδα κέρδισε επτά ματς, τέσσερις φορές εξήλθε ισόπαλη και ηττήθηκε τρεις φορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ