aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έχει ένα σωρό λόγους...

ΑΠΟΕΛ: Έχει ένα σωρό λόγους…

Σε πορεία αντίστροφης μέτρησης βρίσκονται στον ΑΠΟΕΛ για το σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στην Ομόνοια. Το βράδυ της Δευτέρας (20:00), οι γαλαζοκίτρινοι θα επιδιώξουν με μανία την επιστροφή σε νικηφόρα τροχιά για ένα σωρό λόγους. Δεν χωρεί καμία συζήτηση το γενικό «ΑΠΟΕΛ είσαι και πρέπει να κερδίζεις όλα τα ματς», αλλά για πιο άμεσους.

Καταρχήν είναι ευκαιρία να διευρύνει τη διαφορά από την «αιώνια» αντίπαλο στους 4 βαθμούς στο φινάλε του α’ γύρου. Παραλλήλως, θα εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες που θα προκύψουν από το παιχνίδι που θα διεξαχθεί νωρίτερα στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (Ανόρθωση-Απόλλων), αλλά και αυτές από το επίσης σπουδαίο ματς στο Τσίρειο που θα γίνει ένα 24ωρο προηγουμένως (ΑΕΛ-ΑΕΚ).

Από εκεί και πέρα, εκτός από τη βαθμολογική ανάγκη, παίζει και η ψυχολογία. Και μέσα στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο. Για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος, αρκεί και μόνο να θυμηθούμε πότε ήταν η τελευταία φορά που κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ την «αιώνια» αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Όπως γράψαμε χθες, αυτή εντοπίζεται στις 19 Μαΐου 2019 με 2-1. «Παλιά» που λένε… Στην ομάδα, να μην ξεχνάμε, θέλουν να τραβήξουν μία γραμμή, να κάνουν δυναμικό restart και το προσεχές ματς προσφέρεται.

Από εκεί και πέρα και επιστρέφοντας στα αγωνιστικά, φυσικά και πρόκειται για 90λεπτο με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η Ομόνοια μπορεί να έχασε 14 βαθμούς σε 9 παιχνίδια, αλλά παραμένει εξαιρετικά επικίνδυνη. Από τη δική του πλευρά ο ΑΠΟΕΛ είναι σχετικά ανεβασμένος, μετρά αήττητο σερί 5 αγώνων, σε 3 εκ των οποίων διατήρησε το μηδέν παθητικό. Σίγουρα του λείπει η διάρκεια και η αγωνιστική ισορροπία.

Εξυπακούεται ότι μια νίκη θα ήταν ό,τι καλύτερο για την ψυχολογία εν όψει των τριών ματς που ακολουθούν, όλα στο ΓΣΠ, ενώ σίγουρα θα αλλάξει και τη διάθεση των φίλων της ομάδας. Ενδεχόμενο τρίποντο, θα διατηρήσει τον κόσμο «ζεστό», ιδιαίτερα σε ένα ντέρμπι που με βάση την προπώληση (7.000 και βάλε μέχρι χθες), θα δώσει δυναμικά το «παρών» του μετά από καιρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ