aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Έμπειρος και πολυτροπαιούχος

ΑΠΟΕΛ: Έμπειρος και πολυτροπαιούχος

Την ώρα που οι φίλοι του πήραν μια πρώτη γεύση από το πρώτο φιλικό της νέας σεζόν (0-0 κόντρα στην Μπότεφ Βράτσα), ο ΑΠΟΕΛ βάζει στη μηχανή του έναν πολυτροπαιούχο. Ανακοίνωσε την απόκτηση με διετές συμβόλαιο του Ματέο Σούσιτς, του 31χρονου διεθνούς με τη Βοσνία. Ένας δεξιός οπισθοφύλακας στη διάθεση του Σωφρόνη Αυγουστή για να δώσει λύσεις σε ένα χώρο, στον οποίο στη λήξασα σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα.

Ο Σούσιτς είναι ενεργό μέλος της Εθνικής ομάδας της Βοσνίας και έχει εμπειρία από τα πρωταθλήματα Βοσνίας, Κροατίας, 2ης κατηγορίας Γερμανίας, Μολδαβίας, ενώ ο τελευταίος του σταθμός ήταν η ρουμανική Κλουζ. Θεωρείται πολύπειρος στην κατάκτηση τίτλων, αφού σε όλες σχεδόν τις ομάδες του, πανηγύρισε επιτυχίες. Συγκεκριμένα, πανηγύρισε 3 πρωταθλήματα και 1 Σούπερ Καπ με την Κλουζ Ρουμανίας. Επίσης, 4 πρωταθλήματα και 3 κύπελλα με τη Σιέριφ Μολδαβίας και 1 πρωτάθλημα με τη Ζρίνσκι Βοσνίας. Συνολικά ο 31χρονος μπακ μετρά 12 τίτλους. Στοιχείο που προφανώς λήφθηκε υπόψη από την τεχνική ηγεσία του ΑΠΟΕΛ για να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή του.

Σε όλες σχεδόν τις ομάδες που αγωνίστηκε είχε ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών και πρωταγωνιστικό ρόλο. Στις μεγαλύτερες ποσοτικά σεζόν του, είχε 25-26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με πάνω από 2200 αγωνιστικά λεπτά. Είναι, επίσης, μπαρουτοκαπνισμένος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού ως πρωταθλητής αγωνίστηκε στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Συνολικά έχει 59 ευρωπαϊκές συμμετοχές, στις οποίες συνήθως ήταν βασικός και αναντικατάστατος. Με τα χρώματα της εθνικής Βοσνίας έχει 15 συμμετοχές, οι πιο πρόσφατες από τις οποίες ήταν πριν ένα εικοσαήμερο, στις αναμετρήσεις με τη Ρουμανία (1-0) και το Μαυροβούνιο (1-1) όπου έγραψε ενενηντάλεπτα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ