aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Εάν το πάθημα έγινε μάθημα…

ΑΠΟΕΛ: Εάν το πάθημα έγινε μάθημα…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρεις, αλλά πέντε ολόκληρους βαθμούς έχασε ο ΑΠΟΕΛ στο τρέχον πρωτάθλημα από την Καρμιώτισσα. Η αντίπαλος των γαλαζοκίτρινων στην 29η αγωνιστική αποδείχθηκε κακός δαίμονας, αφού απέτυχαν και στις δύο φετινές αναμετρήσεις να καρπωθούν τη νίκη. Συγκεκριμένα, στο πρώτο χρονικά παιχνίδι που έδωσαν στις εγχώριες υποχρεώσεις στις 21 Αυγούστου 2020, «κόλλησαν» στην ισοπαλία 2-2 στο ΓΣΠ και ηττήθηκαν στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 0-1, αγώνας που είχε διεξαχθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2020.

Για λόγους γοήτρου και πολύ περισσότερο βαθμολογικούς, η νίκη επομένως αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη. Μετά την πρόκριση στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, εννοείται ότι οι πρωτευουσιάνοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες, αυτή τη φορά στο πρωτάθλημα, ώστε να αναρριχηθούν στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου, πραγματοποιώντας αυτομάτως άλλο ένα βήμα προς τη μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής στην Α΄Κατηγορία.

Ο Ελλαδίτης προπονητής γνωρίζει ότι οι ποδοσφαιριστές του κουβαλούν και κούραση μετά την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν προ ημερών απέναντι στην Ομόνοια. Ωστόσο ξέρει και το άλλο. Ποιο; Πως υπάρχει πλειάδα επιλογών για να ρίξει στη μάχη του ΓΣΠ ώστε η ομάδα του να φτάσει σε διψήφιο αριθμό νικών (10), παίρνοντας σημαντικές βαθμολογικές ανάσες.

Προτού καταλήξει σε αυτούς που θα απαρτίζουν το αρχικό σχήμα, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης θέλει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση τεσσάρων παικτών. Οι Τομάς ντε Βινσέντι, Μάριους Λουντεμό, Ανουάρ Τουχαμί και Βίκτωρ Κλωναρίδης αποκόμισαν τραυματισμό στη ρεβάνς με την «αιώνια» αντίπαλο, μπαίνοντας στο ιατρικό δελτίο. Ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να ρισκάρει τη συμμετοχή κανενός εάν πρώτα δεν κριθεί ότι είναι πανέτοιμος. Επομένως, οι Γιάννης Σατσιάς και Ανδρέας Κατσαντώνης αναμένεται ότι θα πάρουν φανέλα βασικού, με τις αλλαγές στην ενδεκάδα να μην περιορίζονται μόνο σε δύο θέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ