aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Δύσκολη και οριακή κατάσταση μα δεν τρομάζουν

ΑΠΟΕΛ: Δύσκολη και οριακή κατάσταση μα δεν τρομάζουν

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Στον ΑΠΟΕΛ ούτε για αστείο δεν θέλουν να ακούν για πρόωρα… καλοκαιρινά μπάνια. Δέκα μόλις μέρες πριν από το τέλος Απριλίου, καλούνται να σηκώσουν ανάστημα στο σημερινό παιχνίδι με αντίπαλο την Ανόρθωση (20:00, Cablenet1), «μαγνητίζοντας» την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου.

Προφανώς και στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο αναγνωρίζουν πως βρίσκονται σε μειονεκτική θέση ένεκα του αποτελέσματος πριν από μία εβδομάδα και ότι έχουν μπόλικη δουλειά μπροστά τους ώστε να ανατρέψουν την ήττα (0-1). Ωστόσο δεν τρομάζουν. Με πίστη στις δυνατότητες και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών θα δώσουν τη μάχη των μαχών, αισιοδοξώντας ότι η «Κυρία» θα αποτελέσει το τέταρτο διαδοχικό… θύμα τους στην πορεία προς τον τελικό της διοργάνωσης (ΠΑΕΕΚ 4-0, Απόλλων 2-1, Ομόνοια 1-1, 1-0).

Για να επιτευχθεί ο στόχος, η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη επιβάλλεται να πραγματοποιήσει μία από τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις. Να έχει λίγα έως καθόλου κενά στην απόδοση, μέγιστη προσήλωση και κυρίως συγκέντρωση. Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν πόσο σημαντικό είναι το παιχνίδι, οπότε καλούνται να καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο τον καλύτερό τους εαυτό για να βάψουν γαλαζοκίτρινη την πρόκριση. Απέδειξαν πλειστάκις, εξάλλου, ότι σε σημαντικούς αγώνες πολύ δύσκολα λυγίζουν. Και πρωτίστως, όπως λένε, κανένα αρνητικό στατιστικό δεν τους αποπροσανατολίζει. Όπως αυτό που τους φέρει χωρίς νίκη και γκολ στα πέντε τελευταία ματς με αντίπαλο την Ανόρθωση.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το ερωτηματικό στην επίθεση

Ο Ελλαδίτης προπονητής, λοιπόν, προετοίμασε τους παίκτες για γερή μάχη, ακόμα κι αν χρειαστεί ημίωρη παράταση. Ξέχωρα από τη βροχή εντολών και την μπόλικη δουλειά που έριξε στον μεσοεπιθετικό τομέα και δη, το σκοράρισμα, ο Πουρσαϊτίδης γνωρίζει πολύ καλά ότι σημαντικότατο ρόλο για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση θα παίξει η αποτελεσματικότητα στον ανασταλτικό τομέα. Γιατί ο ΑΠΟΕΛ οφείλει να παρουσιαστεί με συνοχή στην άμυνα και να μη δεχθεί τέρμα, αφού αν γίνει αυτό θα χρειάζεται τρία τέρματα για να κλείσει θέση στον τελικό του κυπέλλου, διεκδικώντας έτσι ευρωπαϊκό εισιτήριο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ